קינוח עשיר, קרמי ואקזוטי, שמביא שילוב הרמוני בין מרקמים וטעמים טרופיים ||| מנה שמצליחה להיות מרעננת ויוקרתית בו-זמנית, עם ניחוח וטעמים שמזכירים חופשה באי רחוק ||| הטפיוקה עשויה מגרגרי שורש הקסאווה והיא נמסה בפה בצורה נעימה ||| חלב הקוקוס מספק מתיקות טבעית ועדינות שמאזנת את שאר המרכיבים ||| הארומה הטרופית של הקוקוס מתמזגת היטב עם שאר האלמנטים ||| טפיוקה מוגשת בדרך כלל בכוסות או בקעריות שקופות, שמדגישות את השכבות והצבעים המרהיבים של הקינוח – הלבן של הטפיוקה, השקיפות של חלב הקוקוס, והכתום-צהוב של קרמל הפסיפלורה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 כוסיות הגשה אישיות 100 מ"ל כ"א)
- ½ כוס פניני טפיוקה Tapioca
- 3 כוסות מים
לתיבול
- 240 מ"ל חלב קוקוס
- 3 כפות ליקר פינה-קולדה
- 200 גרם סוכר
- 1 כף מיץ מפיסת זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורדת וסחוטה
- 1 גבעול למון גראס
לקרמל פסיפלורה
להגשה
- 1 כוס קוביות אננס טרי או משומר
- 50 גרם שבבי קוקוס קלוי או טרי
- 1 כוס פרי העונה חתוך לקוביות (מנגו, תּוּת שָׂדֶה, מִשְׁמֵשׁ וכו')
- עלי נענע
שלבי הכנה
- הכנת הטפיוקה: מרתיחים את המים בסיר גדול עם מכסה כשהמים מבעבעים, מוסיפים את הטפיוקה
- בוחשים ומכסים. מבשלים 25 דקות ובוחשים מדי פעם כדי לוודא שכדודי הטפיוקה אינם נדבקים לקרקעית הסיר. חשוב לדעת שבסיום הבישול פניני הטפיוקה צריכים להיות שקופים ובקושי תראו אותם במים, אלא אם תערבבו את המים
- מסננים
- הכנת התיבול: בסיר אחר מבשלים את הסוכר עם הג'ינג'ר, חלב קוקוס, והלמון גראס, תוך כדי בחישה מתמדת 3 דקות או עד לרתיחה
- מורידים את הסיר מהלהבה ומוסיפים את הליקר
- מערבבים עם הטפיוקה ושומרים בקירור עד להגשה
- הכנת קרמל-פסיפלורה: בסיר קטן ממיסים את הסוכר עם המים במשך 4-3 דקות עד שנוצר קרמל בהיר
- מוסיפים את הפסיפלורה וממשיכים עד לקבלת קרמל זהוב. הערה: אם רוצים אפשר לסנן את גרעיני הפסיפלורה
- לפני ההגשה: יוצקים לתוך כלי הגשה אישיים את הטפיוקה, מוסיפים מעט קוביות אננס, מעט קרמל פסיפלורה
- מסדרים מעל מעט שבבי קוקוס, פרי העונה ונענע
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…