בעבר פרסמנו כאן מתכון לאטריות אורז וגם מתכון לאטריות אורז מוקפצות ובשניהם מככב גם טופו ||| אטריות אורז כשמן כן הן, אלו אטריות שעשויות מקמח אורז והן מרכיב מרכזי במטבחים של ויאטנם, מיינמר, קמבודיה ועוד ||| איך מכינים אטריות אורז תוכלו לקרוא ולראות אצלנו כאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 220 גרם אטריות אורז
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 3 שיני שום כתושים
- 2 גזר קלוף וחתוך דק
- 500 גרם פטריות שמפניון חתוכות דק
- 2 כוסות עלי קייל שטופים והחתוכים לרצועות דקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 200 גרם עגבניות קלופות חתוכות
- 1/2 כוס משקה שיבולת שועל (או סויה או חלב קוקוס)
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- מלח הימלאיה
- פלפל שחור
שדרוג
- צנוברים
אופן הכנה
- להכין את האטריות אורז לפי הוראות היצרן
- במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים את הבצל, גזר ופטריות חתוכות, תוך ערבוב עד שהירקות מתרככים
- להמשיך לטגן ותוך ערבוב מוסיפים את שיני השום ולערבב
- להוסיף את עלי הקייל, עגבניות, רסק העגבניות, חלב שיבולת שועל (או סויה או קוקוס), ושאר התבלינים
- לערבב ולבשל על להבה בינונית 5-6 דקות נוספות עד שכל המצרכים מתמזגים יחד
- מסננים את הפסטה המוכנה מהמים (ולא לשטוף את הפסטה)
- מערבבים טוב עם רוטב הירקות החם ומגישים
- לשדרוג המנה אפשר לפזר מעל כל מנה שמגישים, חופן נדיב של צנוברים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite