מג'דרה על בסיס קינואה היא גרסה מודרנית ובריאה למנה המזרח-תיכונית הקלאסית כך שבמקום האורז המסורתי, משתמשים בקינואה – שהיא קלה יותר לעיכול, עשירה בחלבון, ובעלת טעם אגוזי עדין שמתחבר נהדר עם התבלינים ||| המנה אוורירית אך משביעה, עם שילוב בין הרכות של הקינואה והעדשים, לקראנצ'יות של הבצל ||| הטעמים חמימים ומנחמים, והצבעים – זהובים וחומים כהים – יוצרים מראה כפרי ויפה ||| מנה טבעונית שמתאימה גם כתוספת וגם כעיקרית, חמה או בטמפרטורת החדר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- מעט שמן זית
- 3 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק
- 2 בטטה בינונית
- 2 גזר גדול חתוך לפרוסות
- 1 כוס עֲדָשִים כתומות
- 2-3 שיני שום כתושות או פרוסות
- 400 גרם רוטב עגבניות מרוסקות, ללא תוספת סוכר
- 1 צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה
- 1 כף שטוחה כַּמּוֹן
- 1 כף גדושה קִנָּמוֹן
- ½ כף כורכום
- 1 כפית מלח הימלאיה גס
- פִּלְפֵּל שחור גרוס, כמה שאוהבים
- 1 כוס קינואה
שלבי הכנה
- בסיר מחממים מעט שמן זית ומאדים בו את הבצל הירוק עד לריכוך ומוסיפים אחר כך את פרוסות הגזר לסיר
- במעבד מזון טוחנים את הבטטות לחתיכות קטנות אך לא למחית
- מוסיפים לסיר את רסק הגזר, עדשים כתומות ומערבבים היטב
- יוצקים לסיר מים עד לכיסוי הירקות, אך לא מעבר לכך
- מוסיפים את כל שאר המצרכים למעט הקינואה, ומביאים את התערובת לרתיחה
- כשהתבשיל מגיע לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה
- הכנת הקינואה: בינתיים, שוטפים את הקינואה
- מעבירים את הקינואה השטופה לסיר ומוסיפים ½1 כוסות מים ו- ½ כפית מלח, ומביאים לרתיחה
- ממשיכים לבשל את הקינואה כ-20 דקות עם מכסה סגור על להבה נמוכה
- מעבירים את הקינואה המבושלת לסיר העדשים, מערבבים לאחידות ומגישים
טיפ: למי שלא אוהב קינואה, אפשר להחליף את הקינואה באורז בסמטי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…