מרק קיץ לסוף עונת התירס הטרי ||| התירס הטרי בשיאו וזה הזמן הכי טוב למרק זה ||| אפשר כמובן להשתמש כל השנה בגרגרי תירס קפואים או אפילו רַחְמָנָא ליצלן ||| לקבלת המרקם הקרמי יש העבירו את מחית המרק דרך מסננת דקה ולסחוט את מה שנשאר במסננת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך….
מצרכים (6 מנות)
- 3 כפות שמן זית ועוד בהגשה
- 2 בצל גדול, קצוץ (כ- 4 כוסות)
- מלח
- פלפל שחור
- 6 שיני שום גדולות, קלופות שלמות
- 4 כוסות גרעיני תירס (עדיף מקלחי תירס טריים)
- 2 כוסות פרחי קישואים חתוכים לפרוסות (לא חובה)
להגשה
- חופן עלי ריחן (בזיליקום) טריים
אופן הכנה
- שמים 3 כפות שמן זית בסיר בעל תחתית עבה על להבה בינונית-גבוהה
- כשהשמן מתחיל לבעבע מוסיפים את הבצל ומתבלים היטב במלח ופלפל
- נותנים לבצל להתבשל תוך ערבוב 4-5 דקות, עד שמתרכך ואז מקטנים ללהבה בינונית
- להמשיך לבשל כ- 15 דקות נוספות עד שהבצל רך למדי
- מוסיפים את השום וגרעיני התירס, ומערבבים לאיחוד
- מוסיפים 6 כוסות מים ומביאים את התערובת לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה לרתיחה עדינה
- טועמים את המרק שהתקבל ומתקנים תיבול עם מלח לפי הטעם
- מבשלים 10-15 דקות נוספות, עד שגרעיני התירס רכים
- מערבבים פנימה את פרחי הקישואים (אם משתמשים) ומכבים את הלהבה
- טוחנים את המרק בבלנדר יד (או מעבד מזון)
- מסננים את מחית המרק דרך מסננת דקה לתוך קערה גדולה
- בודקים התיבול, ומתקנים לפי הצורך
- הערה: הוסיפו עוד קצת מים אם המרק נראה סמיך מדי
הגשה
מעבירים קערות אישיות. מזלפים כפית שמן זית על כל מנה. קוצצים במהירות את הבזיליקום, ומפזרים מעל המרק ומגישים
בתיאבון