חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק תירס קיצי

מרק קיץ לסוף עונת התירס הטרי ||| התירס הטרי בשיאו וזה הזמן הכי טוב למרק זה ||| אפשר כמובן להשתמש כל השנה בגרגרי תירס קפואים או אפילו רַחְמָנָא ליצלן ||| לקבלת המרקם הקרמי יש העבירו את מחית המרק דרך מסננת דקה ולסחוט את מה שנשאר במסננת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך….

מרק תירס קרמי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6 מנות)

  • 3 כפות שמן זית ועוד בהגשה
  • 2 בצל גדול, קצוץ (כ- 4 כוסות)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 6 שיני שום גדולות, קלופות שלמות
  • 4 כוסות גרעיני תירס (עדיף מקלחי תירס טריים)
  • 2 כוסות פרחי קישואים חתוכים לפרוסות (לא חובה)

להגשה

אופן הכנה

  1. שמים 3 כפות שמן זית בסיר בעל תחתית עבה על להבה בינונית-גבוהה
  2. כשהשמן מתחיל לבעבע מוסיפים את הבצל ומתבלים היטב במלח ופלפל
  3. נותנים לבצל להתבשל תוך ערבוב 4-5 דקות, עד שמתרכך ואז מקטנים ללהבה בינונית
  4. להמשיך לבשל כ- 15 דקות נוספות עד שהבצל רך למדי
  5. מוסיפים את השום וגרעיני התירס, ומערבבים לאיחוד
  6. מוסיפים 6 כוסות מים ומביאים את התערובת לרתיחה
  7. מנמיכים את הלהבה לרתיחה עדינה
  8. טועמים את המרק שהתקבל ומתקנים תיבול עם מלח לפי הטעם
  9. מבשלים 10-15 דקות נוספות, עד שגרעיני התירס רכים
  10. מערבבים פנימה את פרחי הקישואים (אם משתמשים) ומכבים את הלהבה
  11. טוחנים את המרק בבלנדר יד (או מעבד מזון)
  12. מסננים את מחית המרק דרך מסננת דקה לתוך קערה גדולה
  13. בודקים התיבול, ומתקנים לפי הצורך
  14. הערה: הוסיפו עוד קצת מים אם המרק נראה סמיך מדי

הגשה

מעבירים קערות אישיות. מזלפים כפית שמן זית על כל מנה. קוצצים במהירות את הבזיליקום, ומפזרים מעל המרק ומגישים

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *