לחמניות פרי שנקראות סקונס באנגליה וארה"ב אבל מקורן בכלל Schoonbrood ההולנדי ||| שימוש בפירות וחמאה קפואים עושים את התוצאה למופלאה ||| תוכלו גם להקפיא את הסקונס לפני האפייה אפילו לחודש ולאפות מיד ללא הפשרה לפני שמגיעים אורחים בהפתעה ||| סקונס שיכולים להיות גם כריך לבית הספר עם או בלי ממרח בריא ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 יחידות)
- 2 כוסות קמח, ועוד למשטח העבודה
- ½ כוס סוכר
- 1 כף אבקת אפייה
- ¾ כפית מלח
- ½ כוס חמאה ללא מלח, קפואה
- 1 כוס דובדבנים קפואים חצויים, פלחי אפרסק בחתיכות ביס או פירות יער
- ½ כוס שמנת חמוצה או יוגורט רגיל
- ¼ כוס חלב 3%
- 1 ביצה XL טרופה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- בקערה גדולה מערבבים הקמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח
- בעזרת החורים הגדולים של פומפיה, מגרדים את גוש החמאה ישירות לתוך תערובת החומרים היבשים, ועוצרים כמה פעמים בדרך כדי לערבב את שבבי החמאה לתוך תערובת הקמח
- בעזרת האצבעות לעבד את החמאה לחתיכות מעט קטנות יותר בתוך התערובת
- מוסיפים הדובדבנים (ו/או הפירות האחרים) ומערבבים לאיחוד
- בקערה קטנה מקציפים יחד שמנת חמוצה וחלב
- מוסיפים את בלילת השמנת לתערובת הקמח, ומערבבים בעזרת מזלג עד שכל נתחי הקמח היבשים נטמעים, אך הבצק עדיין סמיך
- המשיכו לעבד הבצק וללוש את הבצק כמה פעמים עד שהוא בקושי מחזיק יחד, ואז העבירו את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות
- משטחים את הבצק למלבן בעובי 2-3 ס"מ וחותכים ל- 8 ריבועים שווים
- מעבירים את יחידות הבצק לתבנית המרופדת
- מברישים את החלק העליון של הבצק בביצה טרופה
- אופים כשהתבנית בשליש העליון בתנור, במשך 18-22 דקות עד להזהבה
- מניחים לסקונס להתקרר מעט. סקונס יישמרו, מכוסות בטמפרטורת החדר, למשך 3 ימים. מחממים, אם תרצו, בתנור טוסטר או בחום של 350 מעלות עד שיתחמם.
בתיאבון