חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחמניית סקונס פירות Fruit Scone

לחמניות פרי שנקראות סקונס באנגליה וארה"ב אבל מקורן בכלל Schoonbrood ההולנדי ||| שימוש בפירות וחמאה קפואים עושים את התוצאה למופלאה |||  תוכלו גם להקפיא את הסקונס לפני האפייה אפילו לחודש ולאפות מיד ללא הפשרה לפני שמגיעים אורחים בהפתעה ||| סקונס שיכולים להיות גם כריך לבית הספר עם או בלי ממרח בריא ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחמניות סקונס פירות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (8 יחידות)

  • 2 כוסות קמח, ועוד למשטח העבודה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף אבקת אפייה
  • ¾ כפית מלח
  • ½ כוס חמאה ללא מלח, קפואה
  • 1 כוס דובדבנים קפואים חצויים, פלחי אפרסק בחתיכות ביס או פירות יער
  • ½ כוס שמנת חמוצה או יוגורט רגיל
  • ¼ כוס חלב 3%
  • 1 ביצה XL טרופה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה
  3. בקערה גדולה מערבבים הקמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח
  4. בעזרת החורים הגדולים של פומפיה, מגרדים את גוש החמאה ישירות לתוך תערובת החומרים היבשים, ועוצרים כמה פעמים בדרך כדי לערבב את שבבי החמאה לתוך תערובת הקמח
  5. בעזרת האצבעות לעבד את החמאה לחתיכות מעט קטנות יותר בתוך התערובת
  6. מוסיפים הדובדבנים (ו/או הפירות האחרים) ומערבבים לאיחוד
  7. בקערה קטנה מקציפים יחד שמנת חמוצה וחלב
  8. מוסיפים את בלילת השמנת לתערובת הקמח, ומערבבים בעזרת מזלג עד שכל נתחי הקמח היבשים נטמעים, אך הבצק עדיין סמיך
  9. המשיכו לעבד הבצק וללוש את הבצק כמה פעמים עד שהוא בקושי מחזיק יחד, ואז העבירו את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות
  10. משטחים את הבצק למלבן בעובי 2-3 ס"מ וחותכים ל- 8 ריבועים שווים
  11. מעבירים את יחידות הבצק לתבנית המרופדת
  12. מברישים את החלק העליון של הבצק בביצה טרופה
  13. אופים כשהתבנית בשליש העליון בתנור, במשך 18-22 דקות עד להזהבה
  14. מניחים לסקונס להתקרר מעט. סקונס יישמרו, מכוסות בטמפרטורת החדר, למשך 3 ימים. מחממים, אם תרצו, בתנור טוסטר או בחום של 350 מעלות עד שיתחמם.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *