שילוב מענג בין לחמנייה רכה ונעימה לבין הקרום הלעיס והמלוח שמזוהה עם בייגלה, במיוחד מהסוג האמריקאי או הגרמני ||| הן נראות לרוב כמו לחמניות עגולות ויפות, בעלות צבע חום כהה מבריק מבחוץ, ולעיתים עם חריצים למעלה ומפוזרות במלח גס ||| המרקם שלהן הוא מה שהופך אותן למיוחדות: מעט קריספיות מבחוץ, ולעיסות ורכות מבפנים ||| הן מזוהות בעיקר עם מטבח מרכז-אירופאי, במיוחד גרמני, שם בייגלה או Brezel הוא מאכל רחוב נפוץ ||| לחמניות בייגלה מוכרות בגרמניה בשם Laugenbrötchen נחשבות גרסה נוחה יותר לאכילה של הבייגלה המסורתי ||| בתרבות האמריקאית הן נפוצות בעיקר כלחמניות להמבורגר או לכריכים, שם הן מוסיפות טוויסט מלוח-עמוק שמקפיץ כל ביס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (10 לחמניות)
לסטרטר של הבצק:
- ¼1 כוסות מים פושרים
- 1 כף שמרים יבשים
- ½ כפית סוכר
לבצק:
להכנה:
- סיר גדול עם מים
- 2 כפות סודה לשתייה
- 1 ביצה טרופה
- מלח גס
שלבי הכנה
- בקערה קטנה, מניחים את השמרים, ½ כפית סוכר ומים פושרים ומערבבים בעדינות
- נותנים לתערובת לעמוד 5-10 דקות, עד שרואים קצף ובועות על פני הבלילה
- בקערה גדולה או בקערת מיקסר מערבבים 1.5 כוסות קמח, מלח וסוכר
- מוסיפים את בלילת השמרים והשמן לקמח ומערבבים היטב
- מוסיפים עוד כוס קמח ו-2 ביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה
- מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים עד שהבצק מתאחד. טיפ: הבצק אמור להרגיש מעט דחוס וקצת דביק
- הוציאו את הבצק מהקערה והניחו על משטח מקומח קלות
- לושו את הבצק ידנית במשך 30 שניות, או עד שהבצק חלק וכבר אינו דביק
- הניחו את כדול הבצק בקערה גדולה משומנת
- כסו את הקערה במגבת לחה או ניילון נצמד, והניחו לבצק לתפוח 3 שעות
- רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה
- חלקו את הבצק לכדורי בצק של 60-80 גרם כל אחד וסדרו על התבנית המרופדת עם רווח בין כדורי הבצק
- הניחו מגבת לחה מעל כדורי הבצק שבתבנית והניחו להם לתפוח עוד 30 דקות
- חממו תנור ל-190 מעלות והביאו סיר גדול של מים לרתיחה ולאחר הרתיחה הנמיכו את הלהבה לבינונית והוסיפו 2 כפות גדושות של סודה לשתייה לסיר המים
- בעזרת כף מחוררת טבלו כל כדור בצק בסיר המים הרותחים וסודה לשתייה למשך 30 שניות
- הפכו את כדורי הבצק בסיר והשאירו אותה בצד השני למשך 30 שניות נוספות
- הוציאו כל לחמנייה, תנו לעודפי המים לטפטף לפני שאתם מניחים אותה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
- מרחו כל לחמנייה בביצה בעזרת מברשת אפייה ופזרו מלח גס
- חרצו בצורת X את החלק העליון בעזרת סכין חדה או סכין לחם
- אפו במשך 20-22 דקות והגישו טריים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…