מתכון: לחמניות בייגלה Laugenbrötchen

שילוב מענג בין לחמנייה רכה ונעימה לבין הקרום הלעיס והמלוח שמזוהה עם בייגלה, במיוחד מהסוג האמריקאי או הגרמני ||| הן נראות לרוב כמו לחמניות עגולות ויפות, בעלות צבע חום כהה מבריק מבחוץ, ולעיתים עם חריצים למעלה ומפוזרות במלח גס ||| המרקם שלהן הוא מה שהופך אותן למיוחדות: מעט קריספיות מבחוץ, ולעיסות ורכות מבפנים ||| הן מזוהות בעיקר עם מטבח מרכז-אירופאי, במיוחד גרמני, שם בייגלה או Brezel הוא מאכל רחוב נפוץ ||| לחמניות בייגלה מוכרות בגרמניה בשם Laugenbrötchen נחשבות גרסה נוחה יותר לאכילה של הבייגלה המסורתי ||| בתרבות האמריקאית הן נפוצות בעיקר כלחמניות להמבורגר או לכריכים, שם הן מוסיפות טוויסט מלוח-עמוק שמקפיץ כל ביס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחמניות בייגלה (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (10 לחמניות)

לסטרטר של הבצק:

לבצק:

להכנה:

שלבי הכנה

  1. בקערה קטנה, מניחים את השמרים, ½ כפית סוכר ומים פושרים ומערבבים בעדינות
  2. נותנים לתערובת לעמוד 5-10 דקות, עד שרואים קצף ובועות על פני הבלילה
  3. בקערה גדולה או בקערת מיקסר מערבבים 1.5 כוסות קמח, מלח וסוכר
  4. מוסיפים את בלילת השמרים והשמן לקמח ומערבבים היטב
  5. מוסיפים עוד כוס קמח ו-2 ביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה
  6. מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים עד שהבצק מתאחד. טיפ: הבצק אמור להרגיש מעט דחוס וקצת דביק
  7. הוציאו את הבצק מהקערה והניחו על משטח מקומח קלות
  8. לושו את הבצק ידנית במשך 30 שניות, או עד שהבצק חלק וכבר אינו דביק
  9. הניחו את כדול הבצק בקערה גדולה משומנת
  10. כסו את הקערה במגבת לחה או ניילון נצמד, והניחו לבצק לתפוח 3 שעות
  11. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה
  12. חלקו את הבצק לכדורי בצק של 60-80 גרם כל אחד וסדרו על התבנית המרופדת עם רווח בין כדורי הבצק
  13. הניחו מגבת לחה מעל כדורי הבצק שבתבנית והניחו להם לתפוח עוד 30 דקות
  14. חממו תנור ל-190 מעלות והביאו סיר גדול של מים לרתיחה ולאחר הרתיחה הנמיכו את הלהבה לבינונית והוסיפו 2 כפות גדושות של סודה לשתייה לסיר המים
  15. בעזרת כף מחוררת טבלו כל כדור בצק בסיר המים הרותחים וסודה לשתייה למשך 30 שניות
  16. הפכו את כדורי הבצק בסיר והשאירו אותה בצד השני למשך 30 שניות נוספות
  17. הוציאו כל לחמנייה, תנו לעודפי המים לטפטף לפני שאתם מניחים אותה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
  18. מרחו כל לחמנייה בביצה בעזרת מברשת אפייה ופזרו מלח גס
  19. חרצו בצורת X את החלק העליון בעזרת סכין חדה או סכין לחם
  20. אפו במשך 20-22 דקות והגישו טריים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *