ידוע שהלחם הטוב ביותר שמומלץ לצרוך הוא לחם כהה ודחוס ||| הלחם הבריא ביותר יהיה תמיד באפייה ביתית כשיש לכם שליטה על המצרכים שיהיו הבריאים ביותר ויהיו לטעמכם ||| אפשר לגוון את המתכון על ידי החלפת זרעי שומשום באגוזי מלך או אגוזי לוז או שקדים קצוצים ||| כל הפרטים והמתכון הבריא וטבעוני בהמשך…
מצרכים
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף דבש או סילאן
- ½ ליטר מים פושרים
- 80 גרם קמח שעורה
- 80 גרם קמח כוסמין
- 50 גרם קמח חיטת דורום, טחון דק
- 80 גרם פתיתי כֻּסֶּמֶת (או כוסמת)
- 80 גרם קמח שיפון מלא טחון דק
- 500 גרם קמח חיטה מלא או קמח כוסמין (עדיף בטחינת רחיים)
- 80 גרם שיבולת שועל
- 80 גרם זרעי שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין)
- 2 כפיות מלח
שדרוג
- 2 כפיות אבקת חרובים
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) ערבבו ביד את השמרים עם השמן, דבש (או סילאן) ו- ½ ליטר מים ותנו לשמרים להתעורר כ-15 דקות
- הוסיפו את יתר המצרכים, ולושו עד שמתקבל בצק מוצק וגמיש. הערה: ייתכן שתצטרכו להוסיף עוד מים (במיוחד אם משתמשים במעבד מזון)
- כסו את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה והניחו לבצק לתפוח במקום חמים כ-½1 שעות עד הכפלת נפחו
- לושו שוב את הבצק 3-2 דקות, ולאחר מכן עצבו אותו בצורת שני ככרות
- חממו תנור ל- 180 מעלות ושמנו שתי תבניות קסטן או פולמן
- הניחו את הכיכרות בשתי התבניות
- הערה: במקום 2 ככרות אפשר לעצב 20-16 לחמניות, ולהניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן קלות
- כסו את התבניות שבחרתם במגבת מטבח לחה, והניחו לתפיחה נוספת של 40-30 דקות
- אפו את הלחם 50-40 דקות, או את הלחמניות 20-15 דקות
- כדי לבדוק אם הלחם מוכן, יש להוציא את הלחם מהתבנית ואז נקשו על תחתית הלחם עם פרקי האצבעות. אם הלחם מוכן, הוא ישמיע צליל חלול.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…