סיר מרק צ'דר ברוקולי עם תוספת גבינה מגורדת, חתיכת באגט ומגבת מטבח משובצת כחולה או אדומה הם הנחמה ליום קריר ||| מרק משודרג, בריא יותר או אפילו טוב יותר ממה שאתם רגילים לו ||| מרק שמכה במקום כשמתחשק לכם מרק קטיפתי ומנחם כמו זה ||| מתכון קל מספיק כדי שתוכלו להכין אותו בגחמה ולאכול אותו כמעט בהקדם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 4 כפות חמאה מלוחה
- 1 בצל קטן קצוץ (בערך 1/2 כוס)
- 1/4 כוס קמח
- 3 כוסות מים
- 1 1/2 כוסות שמנת חמוצה
- 2 כפות ציר עוף (או כף אבקת מרק)
- 2 כוסות פרחי ברוקולי קצוצים דק
- 1/2 כוס מקלות גזר
- 170 גרם גבינת צ'דר מגורדת (בערך 1.5 כוסות)
- 60 גרם גבינה צהובה, חתוכה לקוביות
- 2 כפיות חרדל דיז'ון
- 2 כפיות רוטב טבסקו
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- 1 כפית פִּלְפֵּל לבן
- 3/4 כפית מלח
אופן הכנה
- הכנת בסיס המרק: ממיסים כף חמאה בסיר גדול על להבה בינונית
- מוסיפים את הבצל ומטגנים 3-4 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהם מתרככים ונעשים שקופים
- מוסיפים את שאר החמאה ומבשלים כדקה אחת תוך כדי ערבוב מתמיד עד להמסה
- מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב כדקה עד שהבלילה מבעבעת והופכת לגוון חום זהוב בהיר
- מערבבים פנימה בהדרגה את המים והשמנת עד לקבלת תערובת חלקה
- מוסיפים את ציר העוף (או אבקת מרק) ומערבבים
- מערבבים פנימה את הברוקולי וגזר, ומשלים 10-12 דקות עד שמביאים את המרק לרתיחה עדינה, תוך ערבוב מדי פעם עד שהירקות רכים
- מכבים את הלהבה ומערבבים פנימה בהדרגה את גבינת הצ'דר וגבינה צהובה עד להמסה מלאה, כדקה
- מוסיפים את החרדל, הטבסקו, פפריקה, פלפל ומלח
- מערבבים היטב לאיחוד ומגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite