מתכון ותיק של מרק תפוחי אדמה הוא הכי קרוב למרקים של פעם, אי שם לפני 50 שנים ||| יש גרסאות שלו במסעדות עממיות או מסעדות "פועלים" גם בימינו ||| מתכון קל להכנה וממצרכים שיש בכל בית ||| ניתן להחליף את תפוחי האדמה בכרובית או ברוקולי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- ¼ כוס שמן זית או חמאה
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 6 תפוח אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 גזר, חתוכים לקוביות
- 3 כוסות מים
- 2 כפות אבקת מרק שאוהבים
- פִּלְפֵּל שחור גרוס לפי הטעם
- 3 כפות קמח
- 3 כוסות חלב
- 1 כף פֶּטְרוֹזִילְיָה מיובשת
- ¼ כפית תימין מיובש
אופן הכנה
- בסיר על להבה בינונית מחממים את שמן הזית או ממיסים את החמאה
- מטגנים ומערבבים את הבצל כ- 5 דקות, עד שהבצל מתרכך והפך לשקוף
- בזמן שהבצל מתבשל, מניחים בסיר אחר את קוביות תפוחי אדמה, גזר, מים ואבקת מרק ומביאים לרתיחה
- מבשלים כ- 10 דקות עד שהירקות רכים. יש לשים לב לא לבשל יתר על המידה
- מתבלים את תפוחי האדמה והגזר בפלפל שחור גרוס לפי הטעם
- חוזרים לסיר הבצל ומוסיפים קמח כדי ליצור משחה
- מבשלים את הבצל וקמח כ- 2 דקות, תוך ערבוב מתמיד
- מוסיפים למשחת הבצל את החלב בהדרגה ומערבבים היטב
- מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד לרתיחה
- מוסיפים את תערובת תפוחי האדמה והגזר ומערבבים
- מערבבים פנימה את הפטרוזיליה ותימין ומרתיחים
- חממים היטב ומגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות. כנסו לקישור שיעזור לכם…