מנה מסורתית מהמטבח הערבי, הנפוצה בעיקר בקרב ערביי ישראל והשטחים אך גם במטבח הלבנוני והסורי ||| העיג'ה היא מנה פשוטה יחסית להכנה, אך יש לה טעמים מורכבים ומיוחדים בזכות השימוש בתבלינים כמו כמון, כורכום, פלפל שחור ופטרוזיליה ||| המרקם של הלביבות רך מבפנים, אך הן מטוגנות כך שנוצר להן מעטפת פריכה מבחוץ ||| למרות שהבסיס של הלביבות הוא פשוט, כל משפחה או אזור גיאוגרפי עשויים להוסיף לה את הטוויסט הייחודי שלהם, בין אם על ידי הוספת ירקות מיוחדים כמו קישואים או גזר, או על ידי שינוי התבלינים שמשתמשים בהם ||| העיג'ה היא גם מנה פופולרית בתקופות של צום דתי, כמו ברמדאן, משום שהיא מספקת מקור חלבון טוב ומזינה מאוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 2 גזר
- 2 קישואים
- 5 שיני שום
- 4 בצל בינוני
- 2 תפוחי-אדמה
- צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה
- צרור כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 4 פרוסות לחם
- 1 כף מלח
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- ½ כפית פִּלְפֵּל
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 1 כפית בהרט או ראס אל חנות
- ½ כפית אגוז מוסקט
- ½ כוס קמח
- 4 ביצים L
אופן ההכנה
- לוקחים את כל הירקות ומגרדים במגרדת לתוך קערה וסוחטים את הגרידה היטב
- בקערה נפרדת עם מים משרים את פרוסות הלחם וסוחטים את הפרוסות וקוצצים את נתח הלחם הסחוט לחתיכות קטנות
- לקערת הירקות מוסיפים את הלחם הקצוץ, הקמח, מרק עוף, כורכום, פפריקה, בהרט, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים לאחידות
- שדרוג: להרתיח את תפוחי האדמה ולמעוך אותם לפירה ולהוסיף לתערובת הירקות ולחם
- בקערה מקשקשים את הביצים לקבלת בלילה כמו לחביתה
- מעבירים את בלילת הביצים לקערת תערובת הירקות ולחם, ומערבבים הכול לקבלת תערובת אחידה
- לקחת כף מחוררת וללחוץ על התערובת ולכפות נוזלים מיותרים, אם יש
- שמים שמן במחבת בעומק 1 ס"מ לערך ומחממים עד שהשמן רוחש וחם. הערה: אם השמן לא יהיה חם מספיק, לביבות העיג'ה יספגו שמן מיותר, וחבל.
- יוצרים מתערובת העשבים לביבות בגודל שאוהבים ומטגנים עד שהם חומות בשני הצדדים
- מניחים את הלביבות עיג'ה המוכנות על צלחת מרופדת בנייר סופג
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…