נפטון מציע מתכון לראש השנה וחגי תשרי ||| מתכון עם כרוב ניצנים שבעצם נקרא כרוב בריסל ||| הכרוב משתלב היטב עם תערובת פילדלפיה ||| תערובת שמקורה בכלל מהקייג'ון של לואיזיאנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
כרוב ניצנים Brussels sprout
הכרוב הקטן והעגול נקרא במחוזותינו – כרוב ניצנים, אבל ניצני השימוש בכרוב זה כבר התגלו בימי הרומאים. במאה ה-13 הפך הכרוב הקטן למאכל להיט בבריסל Brussels ומכאן התפרש לרחבי עולם והשם שהוצמד לו הוא לרוב עם שם בירת בלגיה בריסל כמו בספרדית Coles de Bruselas או איטלקית Cavolini di Bruxelles ועוד.
תערובת פילדלפיה
תערובת של נפטון מכירה פפריקה, שום, גרגירי חרדל, כמון, פלפלים ועוד. התערובת היא שדרוג יבש ונוח לשימוש של רוטב קייג'ון Cajun sauceשמגיע מהמטבח של המהגרים הצרפתים הם הקייג'ון les Acadiensאו קאג'ון Cajuns של לואיזיאנה Louisiana, ארה"ב. זו תערובת ארומטית, עם טעם פיקנטי ומתקתק. מתאימה לתיבול כל סוגי הבשרים והעופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, מוקפצים, ירקות בתנור, פשטידות וגם לסלטים כמו סלט כרוב וסלק טרי. כשר. מחיר 10-13 שקלים.
מצרכים
- 1 אריזה של כרוב ניצנים קפוא
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- 1 כפית תבלין פילדלפיה נפטון
- 1 כפית מלח בישול
- קורט מלח אטלנטי
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כפית מלח בישול
- מניחים מעל הסיר כלי אידוי ושמים בו את כרוב הניצנים הקפוא
- מאדים כ-10 דקות
- מסירים ומצננים
- חוצים כל כרוב לשניים
- מחממים מחבת כבדה וטובה (רצוי נון סטיק)
- כשהמחבת חמה, מוסיפים את השמן, מחכים כמה שניות
- מוסיפים את הכרוב
- מפזרים מעל את תערובת הפילדלפיה ומטגנים-מערבבים כ-3 דקות
הגשה
שמים בכלי הגשה מתאים ומפזרים מעל מעט מלח אטלנטי
שדרוג: להגיש עם גבינת פרמז'ן מגורדת
טיפ: אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר
בתיאבון