סהרוני וניל לא הומצאו באוסטריה אבל השתכללו והפכו למאפה מקומי קלסי ||| תיבול עדין אבל תוספת האגוזים או שקדים (או תערובת של אגוזים ושקדים) משביחים את המאפה |||עוגיות שוות לצד כוס תה או כוס יין לבן וצונן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 יחידות)
לבצק
- 300 גרם קמח
- 100 גרם אגוזים או שקדים טחונים
- 200 גרם חמאה רכה
- קורט מלח
- 3/4 כפית תמצית וניל
- 2 חלמוני ביצים L
לציפוי
- 80 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
- בקערת מיקסר לשים לבצק (או ביד) את מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד
- עוטפים בניילון נצמד ומצננים כ-30 דקות
- על משטח עבודה מקומח מעצבים מהבצק גלילים בעובי עיפרון
- חותכים לחתיכות באורך 5 ס"מ כל אחת
- מעצבים מחתיכות הבצק סהרונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- מכניסים התבנית למרכז התנור ואופים כ- 10 דקות
- בתום האפייה מפזרים אבקת סוכר מעל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit