חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: אספרגוס עטוף בצק עלים

יפה תורגמן Yaffa Turgeman משתפת אותנו במתכון פשוט ואלגנטי לאירוח, שיפתיע כל אורח מהרעיון הפשוט והכל כך טעים ||| יפה, ילידת ישראל שחיה בקולורדו, ארה"ב כבר שנים רבות, בעלת בלוג האוכל Sephardic Flavors וערוץ בישול בשפה האנגלית ||| בלוג האוכל של יפה מייצג את המטבח היהודי הים תיכוני עם מתכונים וידע ממדינות אגן הים התיכון ||| יפה תורגמן מגדירה את עצמה שף אותנטי, שמשמרת את טכניקת האוכל שגדלה איתה בהיותה בת למשפחה יהודית מרוקאית משני הצדדים ||| ספרה של תורגמן שפורסם באנגלית – בלבוסטה ספרדית: חולקת אוצרות בטוב טעם Sephardic Balabusta: Shares Tasteful Treasures ניתן לרכישת בקישור… ובקרוב הספר בעברית באתר בוקפוד… ||| לדברי יפה, ספר הבישול נכתב כדי לשמר את האוכל המיוחד שהאימהות והסבתות שלנו פינקו אותנו בו ||| יפה תורגמן מדגישה שהספר נועד לגשר בין אשכנזים וספרדים בארץ ובארה"ב, ומכאן גם שמו בלבוסטה (עקרת בית באידיש) ספרדית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

אספרגוס עטוף בצק עלים (צילום ענבר ברנר)

מצרכים

לציפוי

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  2. בסיר סוטאז' (רחב) מרתיחים מים עד גובה האמצע עם תוספת המלח
  3. חותכים את קצוות האספרגוס בערך 2 ס"מ כדי להתאים את אורך האספרגוס לסיר
  4. כשהמים רותחים מבעבעים מוסיפים את האספרגוס ובשלים בדיוק 3 דקות
  5. מוציאים את האספרגוס לקערה עם מים קרים
  6. פורסים את בצק העלים על משטח עבודה
  7. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 10 ס"מ
  8. עם רצועת בצק עלים מלפפים מסביב לכל גבעול אספרגוס כמו בסרטון ומניחים בתבנית המרופדת
  9. מברישים כל אספרגוס עטוף עם ביצה, ומפזרים מעל גרגרי שומשום
  10. אופים 10-12 דקות עד להשחמה יפה

מגישים חם, ישר מהתנור חם ופריך. טיפ לאירוח: מכינים הכול עד שלב 9, מבעוד מועד. רק עם הגעת האורחים, מכניסים התבנית לתנור החם.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *