חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ברוסקטה של גבינה צלויה ותפוח עץ

סיפורה של מנת ברוסקטה Bruschetta כבר סופר כאן ||| שילוב חגיגי של לחם מחמצת ישן וגבינה מיושנת מצד אחד עם תפוח עץ ודבש מצד שני יבטיחו לכם חגיגה בפה ||| מנה מרעננת ועשירה בטעמים מחד וקלה להכנה מאידך – נסו ולא תצטערו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ברוסקטה של גבינה ותפוח בדבש וחרדל (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים (6 מנות)

  • 4-3 תפוח-עץ גולדן דלישס
  • 6 פרוסות לחם מחמצת יבש (פרוסות עבות שיש להם ותק של 1-2 ימים לפחות)

למריחה על הלחם

  • חמאה
  • חרדל
  • 500 גרם גבינה בשלה כמו סנט מור או מה שאוהבים – מרוסקת לשבבים גדולים
  • 1 שן שום חצויה
  • מעט שמן זית עדין*
  • דבש
  • חופן עלי אורוגולה
  • 2 גבעולי תימין – העלים בלבד

אופן הכנה

  1. עוטפים את תפוחי העץ שלמים, ברדיד כסף
  2. מחממים תנור ל- 160 מעלות
  3. אופים את התפוחים במשך שעתיים
  4. מקררים, מקלפים ומוציאים את הגלעינים. הערה: הציפה של התפוחים תתפרק בקלות
  5. מורחים על פרוסות הלחם חמאה, וקולים אותן על מחבת ברזל לוהטת, משני הצדדים למשך דקה-שתיים עד השחמה
  6. מוציאים מהמחבת ובעזרת מזלג משפשפים את השום על הלחם הקלוי
  7. מקררים את הפרוסות על רשת
  8. מורחים על הפרוסות מעט חרדל, ומפזרים שבבי גבינה וחתיכות תפוחי עץ
  9. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  10. מכניסים את הפרוסות על תבנית או רשת, למשך 2-3 דקות עד להשחמה יפה
  11. מזלפים מעט שמן זית ודבש מעל כל פרוסה
  12. מקשטים בכמה עלי אורוגולה ותימין ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *