סיפורה של מנת ברוסקטה Bruschetta כבר סופר כאן ||| שילוב חגיגי של לחם מחמצת ישן וגבינה מיושנת מצד אחד עם תפוח עץ ודבש מצד שני יבטיחו לכם חגיגה בפה ||| מנה מרעננת ועשירה בטעמים מחד וקלה להכנה מאידך – נסו ולא תצטערו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
למריחה על הלחם
- חמאה
- חרדל
- 500 גרם גבינה בשלה כמו סנט מור או מה שאוהבים – מרוסקת לשבבים גדולים
- 1 שן שום חצויה
- מעט שמן זית עדין*
- דבש
- חופן עלי אורוגולה
- 2 גבעולי תימין – העלים בלבד
אופן הכנה
- עוטפים את תפוחי העץ שלמים, ברדיד כסף
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- אופים את התפוחים במשך שעתיים
- מקררים, מקלפים ומוציאים את הגלעינים. הערה: הציפה של התפוחים תתפרק בקלות
- מורחים על פרוסות הלחם חמאה, וקולים אותן על מחבת ברזל לוהטת, משני הצדדים למשך דקה-שתיים עד השחמה
- מוציאים מהמחבת ובעזרת מזלג משפשפים את השום על הלחם הקלוי
- מקררים את הפרוסות על רשת
- מורחים על הפרוסות מעט חרדל, ומפזרים שבבי גבינה וחתיכות תפוחי עץ
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- מכניסים את הפרוסות על תבנית או רשת, למשך 2-3 דקות עד להשחמה יפה
- מזלפים מעט שמן זית ודבש מעל כל פרוסה
- מקשטים בכמה עלי אורוגולה ותימין ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite