קראמבל הוא מנה שניתן להכין בגרסה מתוקה או מלוחה ||| קראמבל הפכו פופולריים בבריטניה במהלך מלחמת העולם השנייה, כאשר התוספת הייתה חלופה חסכונית לפשטידות עקב מחסור במרכיבי מאפה כתוצאה מהקיצוב ||| לרוב מכינים קראמבל מתפוחי עץ אבל כל פרי יכול לעשות את העבודה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
מילוי אגסים
לבצק
- 100 גרם קמח רגיל
- 50 גרם שקדים מולבנים
- 75 גרם סוכר
- 75 גרם חמאה ללא מלח, צוננת וחתוכה לקוביות
- 3 גרגרי ערער, טחונים
- 1/2 כפית זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון
- 1/2 כפית קינמון
- 1 קורט ציפורן טחון
- 1 קורט פתיתי מלח גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- קוצצים את האגסים גס
- מוסיפים את האגסים הקצוצים למחבת עם הסוכר ומיץ הלימון
- מניחים על להבה בינונית-נמוכה ומבשלים 5-10 דקות או עד שהסוכר נמס והאגס רק מתחיל להתרכך
- הכנת הקראמבל: מוסיפים את כל המצרכים לקערת מעבד מזון ומערבבים לקבלת בצק פירורי
- מעבירים את האגסים יחד עם המיץ שלהם לכלי חסין אש או תבנית אפייה
- מפזרים את הקראמבל בשכבה אחידה מלמעלה
- אופים במשך 30 דקות או עד שהקראמבל זהוב יפה
- מגישים חם לצד כדור גלידה או רפרפת או שמנת
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון