מתכון: עוגת פרג Poppy Seed Pie

עוגה עשירה בפרג טחון ושוקולד ||| עוגה שאפשר להכין בתבנית עגולה או מרובעת לפי מה שמתחשק לכם ||| לפרג בעוגה מתלווים אגוזים, שקדים וכל טוב הארץ ||| הציפוי שומר על עסיסיות העוגה והטעמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת פרג (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית 20X22 או תבנית 22 עגולה)

לבסיס

שדרוג

לציפוי

  • ½ כוס סוכר
  • 5כפות אבקת קקאו
  • 3־4 כפות מים או חלב
  • 1כפית ברנדי או וניל
  • 50גרם חמאה

לעיטור

אופן הכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, פרג, קוקוס ושקדים
  2. בקערה נפרדת מערבבים את יתר המצרכים ומוסיפים אליהם בהדרגה את תערובת החומרים היבשים (שלב 1)
  3. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. הערה: אם בוחרים לשדרג עם התוספות, מוסיפים אותן בשלב הזה
  4. משמנים תבנית
  5. יוצקים לתוכה את עיסת הבצק ומשטחים
  6. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  7. אופים 25-30 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ונקי
  8. מוציאים מהתנור ומצננים
  9. ציפוי העוגה: מניחים בסיר בינוני את הסוכר, אבקת קקאו ומים (או חלב) וממיסים תוך בחישה על להבה קטנה
  10. מוסיפים את החמאה ובוחשים להמסה חלקה
  11. יוצקים את הציפוי החם על העוגה הצוננת
  12. מעטרים בשבבי שקדים או אגוזי פקאן
  13. מגישים לצד כדור גלידת וניל

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

כתיבת תגובה