עוגה עשירה בפרג טחון ושוקולד ||| עוגה שאפשר להכין בתבנית עגולה או מרובעת לפי מה שמתחשק לכם ||| לפרג בעוגה מתלווים אגוזים, שקדים וכל טוב הארץ ||| הציפוי שומר על עסיסיות העוגה והטעמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 20X22 או תבנית 22 עגולה)
לבסיס
- 3/4 כוס קמח
- 10 גרם אבקת אפייה
- ½כוס פרג טחון
- ¼כוס קוקוס
- ¼כוס שקדים מולבנים גרוסים דק
- 2ביצים XL
- ½כוס סוכר חום
- ½כוס שמן
- 10 גרם סוכר וניל
- ¾ כוס מיץ תפוזים
- 1כפית ליקר תפוזים או ברנדי
שדרוג
- ½ כוס פצפוצי שוקולד או שוקולד מריר מגורד או פירות מסוכרים, אגוזי מלך ו/או צימוקים
לציפוי
לעיטור
- ½ כוס שבבי שקדים מולבנים או אגוזי פקאן
אופן הכנה
- בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, פרג, קוקוס ושקדים
- בקערה נפרדת מערבבים את יתר המצרכים ומוסיפים אליהם בהדרגה את תערובת החומרים היבשים (שלב 1)
- מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. הערה: אם בוחרים לשדרג עם התוספות, מוסיפים אותן בשלב הזה
- משמנים תבנית
- יוצקים לתוכה את עיסת הבצק ומשטחים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים 25-30 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ונקי
- מוציאים מהתנור ומצננים
- ציפוי העוגה: מניחים בסיר בינוני את הסוכר, אבקת קקאו ומים (או חלב) וממיסים תוך בחישה על להבה קטנה
- מוסיפים את החמאה ובוחשים להמסה חלקה
- יוצקים את הציפוי החם על העוגה הצוננת
- מעטרים בשבבי שקדים או אגוזי פקאן
- מגישים לצד כדור גלידת וניל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון