חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הדרך הנכונה לצלות ירקות ובאיזו טמפרטורה להכין אנטיפסטי

ירקות צלויים הם הגיבורים הבלתי ידועים של ארוחות ערב עמוסות ||| האיטלקים קוראים למנה אנטיפסטי Antipasti שכבר מוכרת בשם הזה ברחבי תבל ||| תנור אפייה הוא מכשיר קסם לצלייה ואפייה חזקים ומדהימים ||| כל מי שמבשל.ת חייב להכיר היטב את התנור ואת דיוק הטמפרטורות שבכפתורי ההפעלה של התנור ||| כמו כן חשוב להתאים את התנור ואופן השימוש בו לסוגי הירקות על מנת לקבל תוצאה לא פחות ממדהימה ||| כל הפרטים ומתכון אנטיפסטי בהמשך…

אנטיפסטי ירקות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

טמפרטורת הזהב

בין אם זה פרחי ברוקולי או כרובית, דלעת חמאה חתוכה לקוביות, תפוחי אדמה או פטריות, המפתח לירקות הקלויים הטעימים ביותר הוא לבשל אותם בטמפרטורה הנכונה. הטמפרטורה הטובה ביותר לצליית ירקות היא 220 מעלות צלזיוס. זוהי דרגת החום שאפשר לכנות כטמפרטורת הזהב, על מנת לקבל ירקות פריכים עדינים עם רמת ההשחמה הנכונה.

מדחום התנור האהוב עלינו

האם התנור שלכם באמת מתחמם לטמפרטורה הנכונה? חלק מהתנורים מתחממים, בעוד שאחרים מתקררים. חלק מהתנורים צריכים הפעלה בטורבו על מנת לקבל חלוקת חום נכונה וחלק לא צריכים תוספת טורבו. הדרך היחידה לגלות זאת היא למדוד את חום התנור ע"י מדחום חיצוני פשוט שעולה פחות מ- 5$ ויעשה את העבודה.

מדוע 220 מעלות היא הטמפרטורה הטובה ביותר לצליית ירקות

צלייה ואפייה בתנור הן שיטות לבישול מזון על ידי יצירת חלל אוויר חם. הן באפייה והן בצלייה משמשים לעתים קרובות בטמפרטורה דומה, אבל מומלץ לצלות בתנור בטמפרטורה גבוהה יותר מאשר באפייה.

האפייה מתרחשת בטווח של 160-190 מעלות. זכרו שבמתכונים של לחם בננה, מאפינס דלעת, עוגות ועוגיות המסתמכים על הטמפרטורות הללו כדי לתת למאפים זמן והזדמנות לתפוח, להתבשל ולפתח טעם.

הצלייה, לעומת זאת, מתרחשת בטווח של 200-230 מעלות. טמפרטורה גבוהה יותר מבשלת את האוכל מהר יותר, מעניקה לו מראה חיצוני פריך וזהוב בעוד שהחלק הפנימי נשאר רך, לא מבושל מדי. הניסיון מראה, שטמפרטורה של 220 מעלות מייצרת את הירקות הצלויים הטובים ביותר.

האם אפשר לאפות ירקות בטמפרטורה נמוכה יותר?

כמובן שאפשר לצלות גם בטמפרטורה נמוכה יותר, נניח 175-185 מעלות, אבל פירוש הדבר זמן צלייה ארוך יותר ותוצאה בא הירקות רכים ומבושלים יתר על המידה, שלעולם לא יקבלו את ההזדמנות להשחים או לקבל מרקם פריך. אם לא אכפת לכם לקבל תוצאה כזו, אז טמפרטורה נמוכה יותר תתאים לכם ותעשה את העבודה עבורכם.

מה לגבי צליית ירקות בטמפרטורה גבוהה יותר?

שוב, גם זה בסדר! עם זאת, טמפרטורות גבוהות יותר יגדילו את הסיכוי לשריפת הירקות, במיוחד עם ירקות עדינים יותר כמו פרחי ברוקולי ואספרגוס. תצטרך להשגיח עליהם בזמן שהם נצלים בתנור. טמפרטורה גבוהה יותר גם תבשל את החוץ מהר יותר, כך שירקות קשים ומוצקים יותר כמו דלעת, עלולים להישרף לפני שהספיקו להתבשל ולהתרכך עד הסוף.

כמה זמן יש לצלות את הירקות שלכם

לאחר שנות ניסיון רבות, הכנו טבלת זמנים, לצלייה בטמפרטורה של 220 מעלות. הזמנים הנכונים שלוקח לצלות בערך 1/2 ק"ג מהירקות הבאים חתוכים באופן אחיד לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ. הקפידו להשתמש בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה גדול כדי לספק רווח גדול בין כל חלק וערבבו פעם או פעמיים במהלך זמן הצלייה.

מתכון: ירקות צלויים בתנור Antipasti

מצרכים (2-4 מנות)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  2. תיבול הירקות: עורמים את הבצל, שומר, בטטה, תפוחי אדמה, גזר ושום במרכזה של תבנית אפייה
  3. מזלפים מעל שמן הזית
  4. מוסיפים את המלח, כמון, כוסברה, כורכום, פפריקה ופתיתי פלפל אדום
  5. מערבבים הכול בידיים, כדי לצפות את הירקות בצורה אחידה בשמן ובתבלינים
  6. מפזרים את ערמת הירקות המתובלת על התבנית בשכבה אחידה
  7. הערה: אם הירקות צפופים מידי, השתמשו בתבנית נוספת. זה בסדר שהירקות יגעו אחת בשנייה אבל הם לא צריכים לחפוף
  8. צולים את הירקות במשך 20 דקות
  9. מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת כף גדולה או מרית ערבבו את הירקות
  10. מורחים אותם שוב בשכבה אחידה של שמן ותבלינים (מערבבים עם הכף – הם חמים)
  11. ממשיכים לצלות 25 דקות נוספות, עד שהירקות רכים ומתחילים להשחים
  12. הגשה: ירקות צלויים מומלץ להגיש ישר מהתנור לקבלת התוצאה הפריכה ביותר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *