יובל בר-נר הוא איש האגסים מציע מתכון פאי אגסים עשיר ||| פאי שבסיסו בצק עלים מוכן ותוכנו עשיר טעמים ||| השימוש באגסים מזן אנז'ו עושה את כל ההבדל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 500 גרם בצק עלים מרודד, מופשר
למלית
- 100 גרם פרג טחון
- 200 מ"ל קרם קוקוס
- 50 גרם סוכר
- 2 כפות דבש
- 3 אגסי אנג'ו קלופים וחתוכים לאורך לשישיות
- 60 גרם סוכר להשרייה
- 2 כפות ברנדי
להברשה
- 1 ביצה טרופה
להגשה
- גלידה וניל
- מעט אבקת סוכר
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את האגסים החתוכים עם הסוכר וברנדי
- משרים למשך חצי שעה לערך
- הכנת המלית: בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב, חמאה, סוכר ודבש
- מוסיפים את הפרג ומבשלים עוד כדקה על להבה נמוכה
- מסירים מן האש ומצננים ומעבירים לשק זילוף
- מחממים תנור אפיה ל- 180 מעלות
- מחלקים את בצק העלים לשני ריבועים בגודל 30 ס"מ בערך
- מניחים ריבוע אחד על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מסמנים על הבצק עיגול בקוטר 20 ס"מ לערך
- מזלפים או מורחים את מלית הפרג בשכבה אחידה של 1 ס"מ
- מסננים את האגסים מהסוכר והנוזלים שהפרישו
- מסדרים את פלחי האגסים בשכבה אחידה על מלית הפרג
- עושים חור של 2 ס"מ ברבוע הבצק השני
- מכסים את מלית האגסים עם רבוע מצק העלים עם החור במרכזו
- סוגרים בשוליים כמו שסוגרים כיסון גדול
- חותכים את שולי הבצק העודפים
- מורחים ביצה טרופה
- אופים במשך 40 דקות לערך, עד שהבצק תופח ומשחים
- מגישים עם כדור גלידה ומעט אבקת סוכר מעל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון