חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פאי אגסים ופרג

יובל בר-נר הוא איש האגסים מציע מתכון פאי אגסים עשיר ||| פאי שבסיסו בצק עלים מוכן ותוכנו עשיר טעמים ||| השימוש באגסים מזן אנז'ו עושה את כל ההבדל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי אגסים ופרג (צילום יובל בר נר)

מצרכים (6 מנות)

  • 500 גרם בצק עלים מרודד, מופשר

למלית

  • 100 גרם פרג טחון
  • 200 מ"ל קרם קוקוס
  • 50 גרם סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 3 אגסי אנג'ו קלופים וחתוכים לאורך לשישיות
  • 60 גרם סוכר להשרייה
  • 2 כפות ברנדי

להברשה

להגשה

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את האגסים החתוכים עם הסוכר וברנדי
  2. משרים למשך חצי שעה לערך
  3. הכנת המלית: בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב, חמאה, סוכר ודבש
  4. מוסיפים את הפרג ומבשלים עוד כדקה על להבה נמוכה
  5. מסירים מן האש ומצננים ומעבירים לשק זילוף
  6. מחממים תנור אפיה ל- 180 מעלות
  7. מחלקים את בצק העלים לשני ריבועים בגודל 30 ס"מ בערך
  8. מניחים ריבוע אחד על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  9. מסמנים על הבצק עיגול בקוטר 20 ס"מ לערך
  10. מזלפים או מורחים את מלית הפרג בשכבה אחידה של 1 ס"מ
  11. מסננים את האגסים מהסוכר והנוזלים שהפרישו
  12. מסדרים את פלחי האגסים בשכבה אחידה על מלית הפרג
  13. עושים חור של 2 ס"מ ברבוע הבצק השני
  14. מכסים את מלית האגסים עם רבוע מצק העלים עם החור במרכזו
  15. סוגרים בשוליים כמו שסוגרים כיסון גדול
  16. חותכים את שולי הבצק העודפים
  17. מורחים ביצה טרופה
  18. אופים במשך 40 דקות לערך, עד שהבצק תופח ומשחים
  19. מגישים עם כדור גלידה ומעט אבקת סוכר מעל

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *