סלט צבעוני, רענן ואלגנטי, שמשלב מתיקות, חמצמצות וקרנצ'יות ||| הגרגירים האדומים של הרימון מעניקים מתיקות עסיסית ומראה חגיגי, העלים הירוקים של הרוקט (ארוגולה) מוסיפים חריפות עדינה, והשקדים הקלויים מביאים פריכות וטעם אגוזי עשיר ||| הרוטב מבוסס על שמן זית איכותי, מיץ לימון ודבש מאזן את הטעמים ||| אפשר גם להוסיף גבינה כמו פטה או פרמז'ן לתוספת מליחות ועומק ||| סלט קליל ומרשים שמתאים לארוחות חגיגיות, לאירוח, או כתוספת מרעננת למנות עיקריות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (6 מנות)
- 1 כוס גרגירי רימון
- 2 גבעול בצל ירוק פרוסים דק
- 2 כוסות עלי רוקט או כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 100 גרם גבינה כחולה (רוקפור, גורגונזלה או דנבלו)
- 100 גרם שקדים קדים מולבנים. קלויים קלות
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף דבש
- 1 כף שיכר רימונים או רכז רימונים
- 1 כפית מיץ זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) טרי
- 1 לימון – גרידת הקליפה
- ½ פִּלְפֵּל צ'ילי קצוץ דק
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור גרוס
שלבי הכנה
- הכנת הרוטב: בצנצנת סגורה מערבבים את מצרכי הרוטב, תוך כדי ניעור
- טועמים ומתקנים תיבול
- הרכבת הסלט: בקערה מערבבים את גרגרי הרימון, בצל ירוק ועלי רוקט או כוסברה
- מעבירים לקערת הגשה, ומפזרים מעל את הגבינה והשקדים ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…