מתכון נהדר, טרי, פריך ועם איזון מושלם בין מתיקות, חמצמצות וחריפות ||| הסלט הפומלה הווייטנאמי משלב טעמים וניחוחות אקזוטיים, עם רוטב מרענן ותוספות פריכות שמוסיפות עניין למנה ||| אפשר להוסיף חלבון כמו חזה עוף צלוי או טופו לקבלת מנה משביעה יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 1 פומלה מופרדת לפלחים ללא הזג (הקליפה השקופה)
- עלי חסה קטנה עגולה אייסברג, קרועים ביד
- ½ כוס עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- ½ כוס עלי נענע
- 3 בצלצלי שאלוט חצויים ופרוסים דק
- 2 גבעולי בצל ירוק, כולל החלק הלבן, פרוסים דק
- 1 פִּלְפֵּל צ'ילי פרוס דק
לרוטב
- 120 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
- 50 גרם סוכר
- 1 פִּלְפֵּל צ'ילי חתוך לקוביות קטנות
- 1 כף שמן שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין) כהה
- 1 כפית פִּלְפֵּל צ'ילי גרוס
- 2 כפות שמן קנולה או תירס
תוספות פריכות להגשה
- שמן לטיגון עמוק
- 6 שיני שום פרוסות
- 4 בצלצלי שאלוט פרוסים דק
- מעט קמח
- 150 גרם בוטנים קלויים וגרוסים
- 50 גרם זרעי שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין) קלויים
שלבי הכנה
- הכנת התוספות להגשה: מחממים מחבת עם שמן לטיגון עמוק
- מקמחים מעט את פרוסות השום ובצלצלי השאלוט ומנערים את עודפי הקמח
- מטגנים בחום בינוני, עד שהשום ובצלצלים מקבלים פריכות אך לא משחימים או נשרפים ומעבירים למסננת
- הכנת הרוטב: ממיסים את הסוכר במיץ הלימון. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. טועמים ומאזנים את טעם הרוטב
- הרכבת הסלט: בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הסלט יחד עם הרוטב
- מעבירים לקערת הגשה ומגישים עם התוספות הפריכות מעל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…