חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט פומלה וייטנמי

מתכון נהדר, טרי, פריך ועם איזון מושלם בין מתיקות, חמצמצות וחריפות ||| הסלט הפומלה הווייטנאמי משלב טעמים וניחוחות אקזוטיים, עם רוטב מרענן ותוספות פריכות שמוסיפות עניין למנה ||| אפשר להוסיף חלבון כמו חזה עוף צלוי או טופו לקבלת מנה משביעה יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט ויאטנמי (צילום PIXABAY)

מצרכים (4 מנות)

  • 1 פומלה מופרדת לפלחים ללא הזג (הקליפה השקופה)
  • עלי חסה קטנה עגולה אייסברג, קרועים ביד
  • ½ כוס עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
  • ½ כוס עלי נענע
  • 3 בצלצלי שאלוט חצויים ופרוסים דק
  • 2 גבעולי בצל ירוק, כולל החלק הלבן, פרוסים דק
  • 1 פִּלְפֵּל צ'ילי פרוס דק

לרוטב

תוספות פריכות להגשה

שלבי הכנה

  1. הכנת התוספות להגשה: מחממים מחבת עם שמן לטיגון עמוק
  2. מקמחים מעט את פרוסות השום ובצלצלי השאלוט ומנערים את עודפי הקמח
  3. מטגנים בחום בינוני, עד שהשום ובצלצלים מקבלים פריכות אך לא משחימים או נשרפים ומעבירים למסננת
  4. הכנת הרוטב: ממיסים את הסוכר במיץ הלימון. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. טועמים ומאזנים את טעם הרוטב
  5. הרכבת הסלט: בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הסלט יחד עם הרוטב
  6. מעבירים לקערת הגשה ומגישים עם התוספות הפריכות מעל

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *