מאכל מדרום טירול Südtirol שבאיטליה ודרום גרמניה שפשוט גורם לנשום עמוק ולחייך ||| המנה נולדה במטבח האלפיני, של דרום טירול Sudtirolo בגבול איטליה – אוסטריה, שם נוהגים להשתמש במצרכים שיש בנמצא כמו לחם יבש, ירקות עונתיים, גבינות מקומיות – ולהפוך אותם לקסם ||| זו מנה כפרית אלגנטית: צנועה אבל מלאה טעם ואופי ||| הכופתאות עצמן רכות ואווריריות, אך עדיין מחזיקות את עצמן ||| בפנים – תערובת של תרד מאודה וקצוץ דק, לחם יבש שהושרה, בצל מטוגן, ביצים, וקצת קמח או גבינה קשה לאיחוד המרכיבים ||| לפעמים גם מוסיפים אגוז מוסקט למעט עומק ||| מאכל מושלם לארוחת ערב או כמנה ראשונה באירוח מפנק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (8 כופתאות תרד)
לכיסונים
- 200 גרם לחם ישן
- 200 מ"ל חלב פושר
- 1 בצל קטן
- 1 שן שום
- 150 גרם תרד עלים קפוא (מופשר)
- 1 כף חמאה מופשרת
- 2-3 כפות קמח
- 50 גרם גבינת טוב טעם מפוררת
- 1 קורט אבקת אגוז מוסקט
- מלח
- פִּלְפֵּל
- 2 ביצים L
להגשה
שלבי הכנה
- בקערה גדולה מניחים את הלחם הישן ויוצקים מעל את החלב הפושר ונותנים לו לעמוד כ-30 דקות ספוג בחלב
- קולפים את הבצל והשום וחותכים דק מאוד
- סוחטים היטב את עלי התרד המושרים ואז קוצצים אותם גס
- מחממים את החמאה במחבת ומטגנים את קוביות הבצל והשום עד לשקיפות
- מוסיפים את התרד ומאדים 3-5 דקות
- מוסיפים את תערובת התרד ללחם שבקערה
- מוסיפים לקערה את הקמח, גבינת טוב טעם מפוררת, אגוז מוסקט וקורט מלח ופלפל
- לשים את הכול עם הידיים לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הביצים ולשים פנימה עם הידיים לקבלת בצק אחיד. הערה: אם הבצק רטוב מאוד, מוסיפים עוד כף קמח
- מכסים את הקערה ונותנים לתערובת לעמוד במשך 15 דקות
- יוצרים מהבצק עם הידיים 8 כופתאות ומניחים בצד
- בסיר גדול מביאים הרבה מים מומלחים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה עד שהמים רק מבעבעים מעט על סף רתיחה ומניחים בזהירות את הכופתאות במים המבעבעים ונותנים להם להתבשל ללא מכסה כ-15 דקות
- מוציאים את הכופתאות עם מסננת ונותנים להן להתייבש מהמים
- מחממים את החמאה שבמחבת ומטגנים את כופתאות התרד קצרות מכל הצדדים
הגשה
מגישים מיד עם מעט שבבי גבינת פרמז'ן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…