שבועות הוא חג של חלב, גבינות ושפע חקלאי – זכר למעמד הר סיני, אבל גם חג שבו מביאים את ביכורי הארץ ||| במסורת האשכנזית והישראלית, עוגת גבינה הפכה לסמל של שולחן שבועות – קלה, לבנה, חגיגית, ועם תחושת טוהר ||| העוגה הזאת, הפשוטה אך מלאה חמלה, מביאה איתה את רוח החג: משפחתיות, שורשים, וחיבור לאדמה ולמטבח של פעם ||| רשת הקונדיטוריות חלום יעקב מציעה מתכון להכנת עוגת גבינה קלאסית כמו של פעם ||| עוגת גבינה קלאסית של פעם היא אחת מאותן עוגות שגורמות לרגע לעצור ||| ביס שמחזיר אותנו לילדות, לשולחן של סבתא, לצלחת פורצלן עם כפית קטנה ||| זו לא עוגה מתוחכמת או מהונדסת, אלא פשוטה, רכה, בגובה בינוני, עם טעם נקי של גבינה – לפעמים עם שכבת פירורים דקה מלמעלה או מעט צימוקים בפנים ||| עוגה בלי קצפת, בלי ג’לטין, ובלי קישוטים מיותרים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (לתבנית עגולה "20)
לבסיס
- 250 גרם ביסקוויט פתי בר
- 100 גרם חמאה מומסת
לעוגת גבינה
- 300 גרם גבינה לבנה 5%
- 200 גרם גבינת טוב טעם
- 100 גרם שמנת חמוצה
- 5 ביצים L מופרדות
- 100 גרם סוכר לתערובת הגבינה
- 30 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 40 גרם אבקת חלב
- 40 גרם קמח תירס (קורנפלור)
- 5 גרם מלח
- 10 גרם סוכר וניל
- ¼ לימון – גרידת הקליפה
- 150 גרם סוכר להקצפת חלבוני הביצים
שלבי הכנה
- הכנת הבסיס: במְעַרְבֵּל מזון או עם מערוך מרסקים את הביסקוויטים דק דק
- בקערה מערבבים את החמאה המומסת עם רסק הביסקוויטים עד שכל הביסקוויטים יהיו עטופים בחמאה
- מהדקים את הביסקוויטים עם החמאה לתחתית התבנית לקבלת שכבה בגובה אחיד
- הכנת עוגת הגבינה: מפרידים את הביצים לכוס חלבונים (הלבן) ולקערת חלמונים (הצהוב)
- מוסיפים לקערת החלמונים 100 גרם סוכר, סוכר וניל, גרידת לימון ולערבב לאחידות
- מוסיפים לקערה את גבינת טוב טעם, גבינה 5% ושמנת חמוצה ומערבבים לאחידות
- מסננים לקערת תערובת הגבינות את הקורנפלור, אבקת חלב, אינסטנט פודינג וניל ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים ומחצית מהסוכר (75 גרם) ואח"כ מנה נוספת של שאר הסוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף יציב לבן ומבריק
- יוצקים שליש מקציפת החלבונים לקערת הגבינות ומערבבים מלמטה כלפי מעלה בתנועות עטיפה
- לחזור על פעולה זו 3 פעמיים עד לקבלת עיסה הומוגנית אחידה
- יוצקים את התערובת לתבנית על שכבת הביסקוויטים, מחליקים ומיישרים
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- אופים את העוגה בשלושה שלבים: שלב ראשון מכניסים את התבנית למשך 10-15 דקות עד לקבלת קרום זהוב עדין על פני העוגה
- שלב שני: מורידים את מד הטמפרטורה של התנור ל- 150 מעלות, ופותחים את דלת התנור למשך 10 דקות וכך יורדת הטמפרטורה מהר, תוך שהתבנית עם העוגה נשארת בתנור
- שלב שלישי: אופים בטמפרטורה 150 מעלות למשך 40 דקות. העוגה מוכנה כשהיא זהובה ויציבה כך שניתן לגעת עם האצבעות ולהרגיש שהעוגה יציבה
- מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים כשעתיים בטמפרטורת החדר עד להתייצבות
- מכניסים את העוגה למקרר למשך לפחות 10 שעות
הגשה
מגישים למחרת או שהעוגה קרה לחלוטין
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…