מתכון: עוגת מנגו תאילנדית קהק מא-מואנג Khek Ma-Muang เค้กมะม่วง

עוגה עשירה, רכה ונימוחה שמחברת בין טעמי טרופיים לבין טכניקות אפייה מערביות, עם ניחוח אסייתי ברור ||| עוגה שנועדה לחגיגה של עונת המנגו בתאילנד כשפירות מנגו טריים, בשיא מתיקותם, הם הכוכב המרכזי ||| עוגת שכבות או טורט רך מאוד, שבין שכבותיו יש קרם קוקוס או קרם שמנת רך, ולעיתים גם קוביות מנגו טרי או ריבת מנגו ביתית ||| בחלק מהגרסאות, משולבים גם ניחוחות של עלי פנדהן או תמצית קוקוס ||| הטעמים שלה מאוזנים: מתיקות טבעית מהפרי, קרמיות עשירה, עוגה אוורירית מאוד – ולעיתים גם חמיצות עדינה שמאזנת הכל ||| עוגה אהובה לא רק בקרב התאילנדים אלא גם בקרב תיירים שמגלים את הפשטות והעידון שבה, והיא מוגשת במסעדות, בתי קפה או באירועים חגיגיים כמו ימי הולדת ואפילו חתונות באזורים הטרופיים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת מנגו תאילנדית (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (6-8 מנות)

לעוגה

לקרם

להרכבת העוגה

שלבי הכנה

  1. הכנת העוגה: חממו תנור ל- 160 מעלות. רפדו 2 תבניות 22-24 בנייר אפייה והניחו בצד
  2. בקערה מְעַרְבֵּל (מיקסר), טרפו את הביצים עם הסוכר במהירות גבוהה במשך 4-5 דקות או עד שנוצר פס קצפת שנשאר יציב כ-10 שניות כשמרימים את המקציפים מהמקצפת
  3. בעזרת מרית סיליקון, קפלו בעדינות פנימה את הקוקוס, קמח, אבקת אפייה ומלח
  4. בקערה קטנה ערבבו יחד חצי כוס מהבלילה, שמן קוקוס (או חמאה), ותמצית קוקוס (או וניל)
  5. קפלו בעדינות את התערובת מהקערית לתוך הבלילה. הימנעו מערבוב יתר אבל תגיעו לאחידות
  6. מזגו את הבלילה באופן שווה בשתי תבניות העוגה
  7. תאפו במשך 30-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה, יוצא נקי
  8. העבירו סכין חמאה מסביב להיקף כל תבנית כדי לשחרר את העוגה, ולאחר מכן הניחו לעוגות בתבניות להתקרר לחלוטין על רשתות צינון (לפחות שעה)
  9. הכנת הקרם: בקערה גדולה, הקציפו את גבינת השמנת עם הסוכר ותמצית קוקוס (או וניל) עד לקבלת תערובת חלקה
  10. בקערה בינונית נפרדת, הקציפו את השמנת 6-8 דקות עד שנוצרות פסגות יציבות
  11. קפלו את קרם הקצפת לתוך תערובת גבינת השמנת מעט בכל פעם. הניחו בצד
  12. הרכבת העוגה: הוציאו בעדינות את העוגות מהתבניות. הניחו עוגה אחת על צלחת
  13. מרחו בכף מעל פני העוגה מעט קרם ליצירת שכבה בעובי של 1.5-2 ס"מ
  14. פזרו מעל חצי מקוביות המנגו
  15. הניחו בעדינות את העוגה השנייה מעל שכבת המנגו על העוגה התחתונה
  16. בעזרת מרית שטוחה לציפוי, כסו את כל העוגה בקרם שנותר
  17. קשטו במנגו הטרי שנותר ועלי נענע/אוכמניות/תות שדה והכניסו לקירור עד להגשה. טיפ: עוגת מנגו זו תחזיק מעמד במקרר עד 4 ימים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון ด้วยความอยากอาหาร

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *