עוגה עשירה, רכה ונימוחה שמחברת בין טעמי טרופיים לבין טכניקות אפייה מערביות, עם ניחוח אסייתי ברור ||| עוגה שנועדה לחגיגה של עונת המנגו בתאילנד כשפירות מנגו טריים, בשיא מתיקותם, הם הכוכב המרכזי ||| עוגת שכבות או טורט רך מאוד, שבין שכבותיו יש קרם קוקוס או קרם שמנת רך, ולעיתים גם קוביות מנגו טרי או ריבת מנגו ביתית ||| בחלק מהגרסאות, משולבים גם ניחוחות של עלי פנדהן או תמצית קוקוס ||| הטעמים שלה מאוזנים: מתיקות טבעית מהפרי, קרמיות עשירה, עוגה אוורירית מאוד – ולעיתים גם חמיצות עדינה שמאזנת הכל ||| עוגה אהובה לא רק בקרב התאילנדים אלא גם בקרב תיירים שמגלים את הפשטות והעידון שבה, והיא מוגשת במסעדות, בתי קפה או באירועים חגיגיים כמו ימי הולדת ואפילו חתונות באזורים הטרופיים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
לעוגה
- 6 ביצים L, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 1 כף שבבי קוקוס ממותק
- 1 כוס קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח
- 2 כפות שמן קוקוס או חמאה, מומסת ומקוררת
- 1 כפית תמצית קוקוס (או תמצית וניל)
לקרם
- 60 מ"ל גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית קוקוס (או תמצית וניל)
- ½1 כוסות שמנת מתוקה
להרכבת העוגה
- 2 כוסות מנגו חתוך לקוביות
- עלי נענע ו/או אוכמניות או תּוּת שָׂדֶה לקישוט
שלבי הכנה
- הכנת העוגה: חממו תנור ל- 160 מעלות. רפדו 2 תבניות 22-24 בנייר אפייה והניחו בצד
- בקערה מְעַרְבֵּל (מיקסר), טרפו את הביצים עם הסוכר במהירות גבוהה במשך 4-5 דקות או עד שנוצר פס קצפת שנשאר יציב כ-10 שניות כשמרימים את המקציפים מהמקצפת
- בעזרת מרית סיליקון, קפלו בעדינות פנימה את הקוקוס, קמח, אבקת אפייה ומלח
- בקערה קטנה ערבבו יחד חצי כוס מהבלילה, שמן קוקוס (או חמאה), ותמצית קוקוס (או וניל)
- קפלו בעדינות את התערובת מהקערית לתוך הבלילה. הימנעו מערבוב יתר אבל תגיעו לאחידות
- מזגו את הבלילה באופן שווה בשתי תבניות העוגה
- תאפו במשך 30-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה, יוצא נקי
- העבירו סכין חמאה מסביב להיקף כל תבנית כדי לשחרר את העוגה, ולאחר מכן הניחו לעוגות בתבניות להתקרר לחלוטין על רשתות צינון (לפחות שעה)
- הכנת הקרם: בקערה גדולה, הקציפו את גבינת השמנת עם הסוכר ותמצית קוקוס (או וניל) עד לקבלת תערובת חלקה
- בקערה בינונית נפרדת, הקציפו את השמנת 6-8 דקות עד שנוצרות פסגות יציבות
- קפלו את קרם הקצפת לתוך תערובת גבינת השמנת מעט בכל פעם. הניחו בצד
- הרכבת העוגה: הוציאו בעדינות את העוגות מהתבניות. הניחו עוגה אחת על צלחת
- מרחו בכף מעל פני העוגה מעט קרם ליצירת שכבה בעובי של 1.5-2 ס"מ
- פזרו מעל חצי מקוביות המנגו
- הניחו בעדינות את העוגה השנייה מעל שכבת המנגו על העוגה התחתונה
- בעזרת מרית שטוחה לציפוי, כסו את כל העוגה בקרם שנותר
- קשטו במנגו הטרי שנותר ועלי נענע/אוכמניות/תות שדה והכניסו לקירור עד להגשה. טיפ: עוגת מנגו זו תחזיק מעמד במקרר עד 4 ימים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון ด้วยความอยากอาหาร
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…