עוגה פשוטה, נעימה ומחממת, שמתאימה וטעימה כל ימות השנה ||| נחשבת לעוגה "בחושה" מפני שהיא מערבבת חומרים רטובים ויבשים בקערה אחת, בלי צורך להקציף או להפריד ביצים, ובלי טכניקה מסובכת ||| הדלעת היא המרכיב המרכזי ולרוב מדובר בדלעת שבושלה או נאפתה ואז נהפכה למחית אבל הפעם נשתמש בקמח דלעת שמעניק לעוגה עסיסיות טבעית, צבע כתום עדין, ומתיקות מעודנת ||| מרקם העוגה לרוב רך, לח וקליל יחסית – לא דחוס מדי, אבל גם לא מתפורר ||| אפשר להכין אותה בתבנית אינגליש קייק או בתבנית עגולה, והיא טעימה גם חמה וגם קרה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 כוס קמח דלעת
- 2 ביצים L
- ¼ כוס סוכר
- ⅓ כוס שמן
- 7 כפות מים
- 1 כוס קמח (או ½ כוס קמח כוסמין מלא + ½ כוס קמח לבן)
- 1 כפית אבקת אפייה
- ⅓ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית אבקת קִנָּמוֹן
- ⅓ כוס אגוזי מלך שבורים/ גרוסים
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים או מרפדים בנייר אפייה, תבנית אינגליש קייק
- בקערה מערבבים את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה וקינמון לקבלת תערובת אחידה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הביצים וסוכר, ואחר מוסיפים את השמן ומים ומערבבים לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים לקערת המערבל את תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד אבל לא לערבב יותר מידי אחרת המרקם ייצא דחוס
- מוסיפים את האגוזים ומערבבים ערבוב קצר
- יוצקים לתבנית המשומנת או מרופדת
- אופים כ- 35 דקות, עד שקיסם שננעץ באמצע יצא יבש
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…