מתכון: עוגת דלעת בחושה

עוגה פשוטה, נעימה ומחממת, שמתאימה וטעימה כל ימות השנה ||| נחשבת לעוגה "בחושה" מפני שהיא מערבבת חומרים רטובים ויבשים בקערה אחת, בלי צורך להקציף או להפריד ביצים, ובלי טכניקה מסובכת ||| הדלעת היא המרכיב המרכזי ולרוב מדובר בדלעת שבושלה או נאפתה ואז נהפכה למחית אבל הפעם נשתמש בקמח דלעת שמעניק לעוגה עסיסיות טבעית, צבע כתום עדין, ומתיקות מעודנת ||| מרקם העוגה לרוב רך, לח וקליל יחסית – לא דחוס מדי, אבל גם לא מתפורר ||| אפשר להכין אותה בתבנית אינגליש קייק או בתבנית עגולה, והיא טעימה גם חמה וגם קרה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת דלעת (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים או מרפדים בנייר אפייה, תבנית אינגליש קייק
  2. בקערה מערבבים את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה וקינמון לקבלת תערובת אחידה
  3. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הביצים וסוכר, ואחר מוסיפים את השמן ומים ומערבבים לקבלת בלילה אחידה
  4. מוסיפים לקערת המערבל את תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד אבל לא לערבב יותר מידי אחרת המרקם ייצא דחוס
  5. מוסיפים את האגוזים ומערבבים ערבוב קצר
  6. יוצקים לתבנית המשומנת או מרופדת
  7. אופים כ- 35 דקות, עד שקיסם שננעץ באמצע יצא יבש

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *