טחינה טורקיז והשפית ללי האס מציעים לכבוד יום עוגת השוקולד ||| מתכון בראוניז שוקולד וטחינה שהוא חגיגה מתוקה ||| בראוניז שוקולד משגעים, נימוחים ומתוקים, בטעם עשיר של שוקולד עם טחינה גולמית ||| מהו יום עוגת השוקולד #ChocolateCakeDay# ||| כל הפרטים ומתכון בהמשך…
עוגת שוקולד
באמריקה, שוקולד נצרך בעיקר כמשקה שוקו עד שנות ה- 40 של המאה ה- 20. עוגות שוקולד, כפי שאנו מכירים היום, לא היו קיימות עד לפני 80 שנים. למעשה עוגת השוקולד הראשונה נוצרה בשנת 1765 כאשר רופא ויצרן שוקולד חברו בטחנה ישנה. הם טחנו פולי קקאו בין אבני ריחיים ענקיות כדי ליצור סירופ סמיך. הנוזל נשפך לתבניות בצורת עוגות, שנועדו להפוך למשקה. מחברת ספרי הבישול הפופולרית של פילדלפיה, אליזה לסלי Eliza Leslie, פרסמה את המתכון לעוגת שוקולד בשנת 1847 בספר The Lady’s Receipt Book והעוגה לא הפכה ללהיט בין היתר כי מתכון הזה נעשה שימוש בשוקולד קצוץ.
תערובת עוגת השוקולד הראשונה בקופסה נוצרה על ידי O. Duff and Sons בסוף שנות ה-20 וגם היא לא היתה להיט. יצרנית חומרי האפייה האמריקאית Betty Crocker הוציאה את התערובת היבשה הראשונה לעוגת שוקולד רק בשנת 1947.
יום עוגת השוקולד #ChocolateCakeDay#
יום עוגת השוקולד מצוין בשני מועדים שונים – האחד אמריקאי והשני בינלאומי. בתאריך 27 ינואר מציינים את יום עוגת השוקולד הלאומי בארה"ב #NationalChocolateCakeDay# ואילו בתאריך 26 בנובמבר מציינים את יום עוגת השוקולד הבינלאומי לשאר אומות העולם #InternationalChocolateCakeDay#.
מתכון: בראוניז שוקולד
מצרכים (12 יחידות)
- 1 כוס טחינה גולמית טורקיז
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים XL
- 1/3 כוס קקאו
- 1 כף קמח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/3 כוס שוקולד צ'יפס
אופן הכנה
- במעבד מזון מערבבים בפולסים את הטחינה, סוכר, מייפל, תמצית וניל וביצים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
- מעבירים לקערה ומוסיפים את הקקאו, קמח, מלח וסודה לשתייה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול
- מוסיפים את השוקו צ'יפס ומערבבים בעדינות לקבלת תערובת אחידה וסמיכה מאד
- מעבירים לתבנית אפיה מרובעת ומשומנת היטב
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים 20-30 דקות עד שהעוגה עולה מעט במרכזה ונשברת
- מוציאים לצינון מלא וחותכים לקוביות קטנות
- להגיש לצד תה חם או קר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite