מתכוני לזניה יש לרוב, ואף פרסמנו את סיפורה של הלזניה שבעיקרה הוא בשרי ||| גם מתכון ללזניה צמחונית קיבל מקום של כבוד אצלנו ובמטבח שלכם ||| וגם לזניה לעצלנים פרסמנו ||| הפעם הכבוד הוא לטבעוניים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 150 גרם גרגירי סויה
- 1 ליטר מרק ירקות חם
- מלח
- פלפל שחור
- 1 בצל
- 2 גזר
- שמן צמחי לטיגון
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף סירופ אגבה
- 100 מ"ל יין אדום
- 500 גרם עגבניות קצוצות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כפית ריחן (בזיליקום) מיובש
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- 1/4 כפית פלפל קאיין
- 1/2 כפית פפריקה
- דפי לזניה טבעוניים
לרוטב בשאמל
- 3 כפות חמאה טבעונית
- 3 כפות קמח
- 250 מ"ל חלב שקדים או קוקוס או סויה
- 1 כף שמרים יבשים
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
אופן הכנה
- הכנת שכבת הסויה: בסיר יוצקים מרק ירקות חם על גרגירי הסויה היבשה ומניחים להשריה במשך 10-15 דקות
- מסננים את גרגרי הסויה וסוחטים כמה שיותר נוזלים מהגרגירים
- מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ובזמן שגרגרי הסויה מושרים, מקלפים וחותכים דק את הבצל וחותכים את הגזר לקוביות קטנות (או מגרדים)
- מחממים את השמן הצמחי במחבת על להבה בינונית – גבוהה וצורבים בו את גרגירי הסויה הרכים במשך כ-5 דקות כדי שישחימו ואז מוסיפים לסיר רוטב סויה ומאדים עוד 2 דקות
- שמים במחבת את חתיכות הבצל והגזר ומטגנים הכול יחד על אש בינונית 4-5 דקות
- מוסיפים את רסק העגבניות וסירופ האגבה ומבשלים כ-3 דקות
- מכסים ביין אדום ומניחים להתבשל 5 דקות לערך
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק עגבניות (או קטשופ) ושאר התבלינים
- מתקנים תיבול במלח ופלפל ונותנים לרוטב להתבשל על להבה נמוכה
- הכנת רוטב הבשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה הטבעונית
- ומערבבים פנימה את הקמח ומערבבים כדקה על להבה נמוכה
- מוסיפים תוך כדי ערבוב, לאט את החלב הצמחי מבלי שיווצרו גושים
- מתבלים בפתיתי שמרים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט
- הערה: אם רוטב הבשמל נהיה סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט חלב צמחי
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- יוצקים שכבה דקה של עיסת הסויה בתבנית משומנת
- מסדרים מעל שכבה של דפי לזניה יבשה
- יוצקים שכבה נוספת של עיסת הסויה על דפי הלזניה
- מכסים בשכבת רוטב בשמל ומעליה שוב מסדרים שכבת דפי לזניה
- מורחים רוטב עגבניות, ורוטב בשמל על דפי הלזניה
- יוצקים את עיסת הסויה שנותרה
- מסיימים בשכבת רוטב בשמל
- שדרוג: לפזר מעל פרוסות או פתיתי גבינה טבעונית
- אופים כ- 40 דקות או עד שדפי הלזניה רכים
- מוציאים את התבנית האפויה מהתנור ונותנים ללזניה לעמוד ולהתייצב כ-5 דקות לפני החיתוך וההגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite