גרסה ים תיכונית למאכל הפופולארי מהמטבח הפרסי – טאהצ'ין Tahchin ||| מאפה שמשלב בין אורז לעלי גפן אבל לא בגרסה עתירת העבודה של עלי גפן ממולאים ||| מאפה שנעשה בסיר מתכת עמיד לחום התנור או סיר חרס מתאים כמו פעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (סיר 24)
למילוי
- 2 כוסות אורז עגול
- 1 בצל לבן או סגול, קלוף
- 4 שיני שום, קלופות
- 1/2 צרור עלי פֶּטְרוֹזִילְיָה
- 1/4 צרור עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 4 גבעולי בצל ירוק
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פִּלְפֵּל שחור גרוס
- 3/4 כפית בהרט
- 1/2 כוס צנוברים
לסידור הפאי
- 6 עגבניות אדומות ובשלות
- 600 גרם עלי גפן כבושים משומרים (או עלי גפן טריים)
רוטב לבישול
- 4 כוסות מים רותחים
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- מיץ מ־1/2 לימון
- 1/2 כפית בהרט
- 2 כפות סילאן
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
- משרים את האורז בהרבה מים במשך שעה ומסננים
- קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות
- קוצצים דק את עשבי התיבול
- פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- בקערה גדולה מערבבים את האורז שעבר השריה, בצל, שום, עגבנייה, עשבי תיבול, שמן זית, תבלינים, רסק עגבניות, וצנוברים, לקבלת תערובת אחידה
- משמנים מעט תחתית של סיר עגול בקוטר 24 שמתאים לאפייה בתנור
- מסדרים שכבה של פרוסות עגבניות, כך שהן יהיו בשכבה אחת עם מעט רווח ביניהן
- מסדרים על העגבניות את עלי הגפן כשהצד התחתון ולא חלק, עם הפנים כלפי מעלה. חשוב לסדר שתי שכבות גם בתחתית הסיר וגם בדפנות. מומלץ שעלי הגפן יגיעו מעל גובה הדפנות כדי שהם יוכלו לסגור את החלק העליון מהצדדים
- מניחים בעל שכבת עלי הגפן מחצית מתערובת האורז ומיישרים
- מסדרים מעל תערובת האורז שכבה של פרוסות עגבניות
- מכסים עם שכבה אחת של עלי גפן ומעליה המחצית השנייה של תערובת האורז
- מהדקים היטב
- סוגרים את החלק העליון בעלי הגפן שבצדדים, ואת החור שנוצר באמצע סוגרים עם שכבה אחת של עלי גפן
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מערבבים בקערה את מצרכי הרוטב לבישול לקבלת בלילה אחידה
- שופכים את הבלילה מעל הפאי עלי גפן בזהירות. הערה: הנוזלים צריכים להגיע עד לגובה העוגה בסיר. אם חסר נוזל, אפשר להוסיף קצת מים
- סוגרים את הסיר עם מכסה שמתאים לתנור או עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום שאוטם את הסיר
- אופים במשך שעה
- מסירים את המכסה או רדיד אלומיניום, ואופים עוד 5-10 דקות בלי מכסה עד לקבלת גוון כהה ומרקם יבש של עלי הגפן
- מצננים מעט והופכים לצלחת הגשה כמו שמגישים טאהג'ין פרסי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite