עוגת קרם פריכה, נימוחה בפה מלאה במרקמים מעניינים שנקראת על שם העיר קייב – בירת אוקראינה ||| עוגה שהתחילה מהוראה של הסובייט העליון בברה"מ והיום היא סמל לעצמאות והמאבק האוקראיני בשרידי המשטר הסובייטי שבמוסקבה ||| עוגה עשירה בקלוריות ובמקור מעוטרת בצבעי וסמלי הבירה האוקראינית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
קייב, אוקראינה – 1956
ברית המועצות של שנת 1956 היתה בלב תקופת טיהורים ושפל מורלי. במפעל העוגות הענק של קייב שנקרא על שם אבי האומה קרל מרקס Karl Marx Kyiv Confectionery Factory או בשמו המקורי Київська кондитерська фабрика імені Карла Марксаהציעו לקהל לראשונה ב-6 בדצמבר 1956 עוגה שנהייתה חיש מהר להיט ברחבי ברית המועצות. העוגה הפכה לאחד מן הסמלים של קייב, בעיקר בשל שמה וגם תודות לציפוי המציג את הסמל הלא-רשמי של העיר. לעוגה יש שתי שכבות אווריריות של מקצפת עם אגוזי לוז, זיגוג שוקולד ומילוי דמוי קרם חמאה.
סיפורו של המתכון
פעם אחת, אופים בקונדיטוריה שכחו להוסיף חלבוני ביצה לתבנית אפייה. בבוקר שלמחרת, נבהלו השף המקומי קונסטנטין ניקיטוביץ פטרנקו chef Kostiantyn Petrenko, יחד עם העוזרת שלו בת ה-17 נדיה צ'רנוגור Nadezhda Chernogor, כאשר הבחינו בכך ולכן פיזרו עוגות קפואות עם קרם חמאה לתוך התבנית כדי לחפות על הטעות. היה זה המתכון הראשוני של עוגת הקייב.
המתכון לעוגה השתנה והשתכלל להיות בייתי במהלך השנים. בשנות השבעים האופים שכללו את השיטה של הכנת חלבוני ביצה עם תערובת אגוזים, אז הוסיפו אגוזי לוז לעוגה והחלו לנסות גם מתכון עם בוטנים ואגוזי קשיו. אולם, אגוזים אלה יקרים יותר מאגוזי הלוז ולכן המפעל חזר למתכון המקורי הזול יותר.
סיפור אחר הוא על משלוח גדול מהודו. ברית המועצות באותן שנים תמכה באופן פעיל בהודו, ששילמה בסחורות. כך, בשנת 1956, קיבלה ברית המועצות משלוח ענק של אגוזי לוז. המפלגה הורתה לקונדיטוריות ברחבי ברה"מ לייצר קינוח בשימוש באגוזי לוז.
מתכון: עוגת קייב
מצרכים (תבנית קפיצית 22-24 ס"מ או סיר פלא)
- 200 גרם חמאה רכה
- 1.5 כוסות סוכר (או סוכר חום דמררה)
- 20 גרם סוכר וניל
- 1 כפית רוּם
- 3 ביצים L
- 3כוסות קמח תופח
- 150 מ"ל יוגורט
- ½כוס חלב
- 3כפות אבקת קָקָאוֹ
- 1כף ממרח נוטלה
- 2-4 כפות חלב
לעיטור
- ½ כוס שבבי אגוזים (או שוּמשוֹם או שֻׁמְשְׁמִין)
- 1 כף סילאן
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבלים את החמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קצפית
- מוסיפים את הסוכר וניל, רום וביצים ומערבלים לקבלת תערובת חלקה ואוורירית
- מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, יוגורט וחלב
- יוצקים לתבנית מחצית מהבלילה
- לבלילה שנותרה מוסיפים את האבקת קקאו, נוטלה וחלב ומערבבים היטב
- יוצקים את הבלילה הכהה על הבלילה שבתבנית ומיישרים
- נועצים סכין במרכז הבצק ויוצרים מעין צורת 8 ליצירת מראה משויש
- מפזרים את שבבי האגוזים או השומשום
- מזלפים את הסילאן על העוגה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים בתנור במשך 45-50 דקות
- מניחים להצטנן על רשת ברזל ומגישים צונן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון приятного аппетита