קציצות טונה אפויות הן פתרון מהיר, פשוט וטעים שמתאים במיוחד לארוחות קלות או לארוחת ערב משפחתית ||| הן מבוססות על שימורי טונה, שהופכים למרקם אחיד ועסיסי כשהם מעורבבים עם ירקות, ביצה, ותבלינים ||| אפיית הקציצות בתנור במקום טיגון נותנת להן טקסטורה קריספית מבחוץ ורכה מבפנים – בלי להעמיס שמן ||| הקציצות עצמן אהובות במיוחד על ילדים בזכות הטעם העדין והמרקם הנעים, אבל גם מבוגרים מוצאים בהן שילוב נהדר של טעם, פרקטיות ובריאות ||| הן משתלבות היטב עם אורז, פירה תפוח-אדמה, ירקות מאודים או פשוט בתוך לחמנייה עם חסה וטחינה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 קציצות)
- 110 גרם טונה בשמן מסוננת היטב
- 4 שיני שום כתושות
- 1תפוח-אדמה מגורד
- 1-2 כפות פירורי לחם, או קמח כוסמין
- 1ביצה L
תבלינים לפי הטעם
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- כורכום
- פֶּטְרוֹזִילְיָה ו/או כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- בצל קצוץ
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות וברפדים תבנית בנייר אפייה
- בקערה מערבבים את כל המצרכים לקבלת מסה אחידה
- בידיים מעט רטובות, יוצרים כדורים ומניחים על התבנית המרופדת
- אופים כ-15 דקות עד להשחמה משני הצדדים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…