מטבח הפיוז'ן הישראלי הוא שילוב מרתק של מסורות קולינריות ממזרח ומערב, עם השפעות מהמטבח הים-תיכוני, הערבי, הצפון-אפריקאי, האירופי והאסייתי ||| רטבים במטבח הזה משמשים כגשר טעמים בין תרבויות ויוצרים מנות חדשניות עם טוויסט מקומי ||| הפעם תשעה רטבים שחדרו עמוק למטבח הישראלי ||| מהם הטריאקי, סאטה, חמוץ-מתוק ועוד ואיך אפשר להכין אותם בבית בלי MSG וחומרים משמרים ||| כל הפרטים ומתכונים בהמשך…

רוטב טריאקי Teriyaki
הקסם המתוק-מלוח של המזרח מגיע מהמטבח היפני, והשם טֵרִיָאקִי נגזר מהמילים טרי שפירושה ברק משום המרקם הסירופי, שנוצר עם המסת הסוכר ויאקי שפירושה צלייה. הוא מאופיין במרקם מבריק, סמיך וטעמים שמאחדים מתיקות, מליחות ואוממי עשיר. עם השנים, רוטב הטריאקי הפך לבינלאומי, ובמטבח הפיוז'ן הישראלי אפשר למצוא לו אינספור גרסאות עם טוויסטים מקומיים. הרוטב מבוסס לרוב על שילוב של סויה, סוכר או ממתיק כלשהו (כמו דבש או סילאן), חומץ, שום, ג’ינג’ר ולפעמים גם תוספות כמו יין מירין, שומשום או צ’ילי.
שימושים נפוצים לטריאקי: אחד השידוכים הקלאסיים הוא עוף מוקפץ, כנפיים, שוקיים בתנור או פרגיות על הגריל – טריאקי מוסיף זיגוג מבריק וטעם משגע | סלמון בטריאקי הוא מנה קלאסית – הרוטב מחמיא מאוד לשומן הטבעי של הדג | מתאים גם לטונה צרובה או פילה דניס | קבב או שווארמה יכולים לקבל טוויסט מעניין אם מברישים אותם קלות בטריאקי בסוף הצלייה | ירקות קלויים (ברוקולי, שעועית ירוקה, בצל סגול, גזרים) – טריאקי נותן להם חיים חדשים | טופו מוקפץ או צרוב משתלב נהדר עם הרוטב – במיוחד אם נותנים לו לספוג אותו לפני הטיגון | נודלס מוקפצים עם ירקות, בשר או טופו – טריאקי הוא הבסיס המושלם לרוטב | גם אורז מוקפץ או סתם כתוספת למנה עיקרית.
טריאקי בגרסת פיוז'ן ישראלית? אפשר לשלב סילאן במקום סוכר – מוסיף עומק וטעם מקומי. תוספת של אריסה, לימון כבוש או טחינה לצד טריאקי יוצרת שילובים מפתיעים. צמצום של טריאקי עם יין רימונים או גרגרי חרדל – טוויסט למנות גורמה.
מצרכים
- ½ כוס רוטב סויה
- ¼ כוס סוכר חום
- ½ כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר), טחון
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כף דבש
- 1 כפית שמן שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין)
- 3 כפות מירין
- 3 כפיות קמח תירס מהולות ב-¼ כוס מים
שלבי הכנה
- מכניסים לצנצנת את כל המצרכים
- אוטמים את הצנצנת
- מנערים היטב עד קבלת תמיסה אחידה
רוטב מוקפץ Stir-Fry Sauce
שם כללי לרוטב שמתווסף למוקפצים – תערובות של ירקות, חלבונים (כמו עוף, טופו, בקר, שרימפס וכו') ונודלס או אורז, שמתבשלות במהירות על חום גבוה. הרוטב נותן את ה"טעם של המנה" – הוא מחבר את כל הרכיבים, יוצר איזון בין מתוק, מלוח, חמוץ ואוממי, ומוסיף גם מרקם – בין אם מבריק, חלק או מעט סמיך.
המרכיבים הבסיסיים שרוב רוטבי המוקפץ יכללו: סויה הוא הבסיס המלוח והאומאמי | שום וג’ינג’ר שנותנים חריפות וניחוח חי | סוכר או דבש לאיזון המתיקות, לפעמים גם סילאן או מירין | חומץ (אורז, רגיל, או ליים) מוסיף חמיצות מרעננת | שמן שומשום קלוי טיפה בסוף מוסיפה עומק אסייתי קלאסי | עמילן תירס (קורנפלור) לפעמים מוסיפים מהול במים, כדי להסמיך את הרוטב | צ'ילי או שמן צ'ילי לתוספת חריפות עדינה או בועטת, תלוי בסגנון.
הרוטב מתאים כמעט כל דבר שזורקים לווק:
- עוף מוקפץ: חתוך לרצועות דקיקות עם ברוקולי, פלפלים, בצל ירוק – רוטב מוקפץ קלאסי מדביק את הכול יחד ומקפיץ את הטעמים.
- מוקפץ טבעוני/צמחוני: ירקות פריכים וטופו – ברוטב עם סויה, ג’ינג’ר ודבש, אולי גם חמאת בוטנים או קוקוס לקיק מעניין.
- בקר מוקפץ: בקר רך דק (כמו שייטל או אנטרקוט) – משתלב מושלם עם רוטב קצת יותר עמוק (סויה כהה, שמן שומשום, חומץ אורז ופִּלְפֵּל שחור גרוס).
- נודלס מוקפצים: נודלס ביצים או אודון עם ירקות, ביצה ועוף או טופו – רוטב מוקפץ נותן להם את הטעם של הרחובות של בנגקוק או הונג קונג.
- אורז מוקפץ: אורז בן יום, ירקות קצוצים, ביצה, וכל מה שיש במקרר – קצת רוטב מוקפץ ויש לך ארוחה מהירה ומעולה.
פיוז'ן ישראלי? תוסיף מעט סילאן או דבש במקום סוכר. אפשר זילוף של מיץ לימון טרי במקום חומץ אורז. מוסיפים כף טחינה לקראת הסוף? יש לכם מוקפץ עם טאץ’ ים תיכוני מהמם.
מצרכים לרוטב מוקפץ עדין
- ½1 כוסות ציר-ירקות
- 1 כף יין אורז כהה שאוקסינג Shaoxing
- 1 כף סוכר חום
- 2 כפיות שמן שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין)
- ¼ כוס רוטב סויה
- 2 כפות רוטב צדפות
- ¼ כפית פִּלְפֵּל לבן
- ¼ כפית מלח
שלבי הכנה
- מכניסים לצנצנת את כל המצרכים
- אוטמים את הצנצנת
- מנערים היטב עד קבלת תמיסה אחידה
מצרכים לרוטב מוקפץ עוצמתי
- ¼ כוס רוטב סויה
- ¼ כוס ציר-ירקות
- 1 כף יין שאוקסינג
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית שמן שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין)
- 1 כף שום טחון
- 1 כף זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) טחון
- 2 כפות קמח תירס
- ¼ כוס מים
רוטב יאם יאם Yum yum
רוטב יאם יאם ורוטב מוקפץ הם שניהם תבלינים קרמיים וחריפים, אבל יש להם מקורות, מרכיבים ופרופילי טעמים שונים. רוטב יאם יאם שנקרא גם רוטב היבאצ'י Hibachi sauce
מקורו ממסעדות סטייקים יפניות בארה"ב ולא מהמטבח היפני המסורתי. הרוטב מוגש בדרך כלל עם בשרים בגריל היבאצ'י, פירות ים, אורז מטוגן וירקות. מתאים גם כרוטב טבילה קלאסי לצ'יפס, המבורגרים ואוכל מהיר אמריקאי אחר.
מצרכים
- 1 כוס מיונז
- 1 כף רסק עגבניות
- 3 כפיות חומץ יין אורז
- 2 כפיות סוכר
- 2 כפות חמאה מומסת
- ½ כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- ½ כף אבקת שום
שלבי הכנה
- מכניסים לצנצנת את כל המצרכים
- אוטמים את הצנצנת
- מנערים היטב עד קבלת תמיסה אחידה
רוטב כתום או רוטב עוף כתום Orange chicken sauce
רוטב כתום הוא אחד מהרטבים שמביאים נגיעה מתוקה-חמוצה ייחודית לכל מנה – הוא משתלב במגוון רחב של מטבחים, ממזרח אסייתי עד למטבח הפיוז'ן הישראלי. רוטב כתום הוא דוגמה מצוינת לאיך מטבח יכול לשלב בין יסודות קלאסיים למרכיבים חדשניים, ובכך להציע מנות מגוונות, מרעננות ומפתיעות שמתאימות הן לארוחות יומיומיות והן למנות גורמה.
מאפייני רוטב עוף כתום שהוא מאזן טעמים ומשלב מתיקות טבעית של הפרי עם נגיעות חמוצות וחמאתיות, מה שיוצר איזון עשיר שמפתיע את החך. הוא יכול להיות עדין ומתוחכם או בעל נוכחות חזקה יותר בהתאם למרכיביו.
רוב הרוטב סמיך ומבריק, המתקבל מהוספת מקציפים (כמו עמילן תירס המומס בנוזלים), מה שמאפשר לקלף אותו על המרכיבים ולהדביק את המנה בצורה מושלמת.
ניתן לשחק עם הרכב הרוטב – תוספת של ג'ינג'ר, שום, או אפילו נגיעות של צ'ילי מאפשרות ליצור רוטב המותאם אישית לטעמך.
רוטב כתום הוא רוטב רב-תכליתי שמוסיף נגיעה טרופית למנות רבות:
- עוף ותירס: דוגמא קלאסית היא עוף בגרסת עוף כתום Orange chicken, בה נושמים את המנה בניחוח וטעמו המיוחדים של התפוז, כשהרוטב מתקתק-חמוץ יוצא דופן ומדביק את כל נתחי העוף.
- דגים ובשר: מזלפים רוטב כתום על דג כמו סלמון או על נתחי בשר, כדי להוסיף ממד חמוץ-מתוק שמאזן את השומן ומכניס רעננות למנה.
- טופו וירקות מוקפצים: במנות צמחוניות ניתן להשתמש ברוטב כדי להעשיר מוקפצים של ירקות וטופו – כאן הרוטב מעניק טוויסט מפתיע וממכר ושילוב נהדר של מתוק וחמוץ.
- סלטים: אפשר לשלב את הרוטב הכתום עם שמן זית, מלח ופלפל ליצירת רוטב לסלטים קלים, כאשר הנופך הדרי והרענן מספק חוויית טעם מעניינת ומודרנית.
- מנות פיוז'ן: במטבח הפיוז'ן הישראלי, ניתן לשלב את הרוטב הכתום במנות שמשלבות טעמים מזרחיים עם טוויסט ים תיכוני – לדוגמה, שילוב עם עשבי תיבול מקומיים או נגיעת טחינה שיוצרת ברק חדש במנה.
אופציות נוספות בהתאם לטעמכם, ובהתאמה אישית הם לשנות את כמות הסוכר או הדבש לעומת החומץ והלימון/תפוז המרוכז, כדי להגיע לטעם האישי הרצוי – בין אם מעדיפים את המתקתק או החמצמץ.
לאלו שאוהבים טעם עם קצת חריפות, ניתן להוסיף צ'ילי טרי או שמן צ'ילי, שמעשיר את הפרופיל הטעם ומכניס חיוניות לכל ביס.
לפעמים ניתן להוסיף נגיעות של נענע או רֵיחָן (בזיליקום) לקבלת קצת טריות חדשה, המשולבת בטעמים הדרים של הרוטב.
מצרכים
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ¼ כוס סוכר חום
- 2 כפות חומץ אורז
- ¼ כוס רוטב סויה
- 1 כף זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) טרי טחון
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית פתיתי פִּלְפֵּל אדום
- 1 תפוז – גרידת הקליפה
- 1 כף קמח תירס
שלבי הכנה
- מכניסים את כל המצרכים לצנצנת
- אוטמים את הצנצנת
- מנערים היטב עד קבלת תמיסה אחידה
רוטב חמוץ – מתוק Sweet and Sour Sauce
רוטב שמשלב מתיקות Sweet וחמיצות Sour והוא מאוד נפוץ במטבחים אסייתיים, במיוחד בסין, אבל גם בגרסאות מערביות. לפעמים תראה אותו גם פשוט כתיאור של מנה. הוא צבעוני, מבריק, טעים בטירוף, ויש בו איזון מעולה בין חמיצות מרעננת למתיקות כיפית.
זה רוטב שמבוסס על שילוב קלאסי של מתיקות, לרוב מסוכר, דבש או סילאן. חמיצות מחומץ (לרוב חומץ אורז או רגיל), לימון, או מיץ אננס. לפעמים גם מעט חריפות, ג’ינג’ר או שום, להוספת עניין. זהו רוטב לרוב סמיך (הודות לקורנפלור או רכיב מסמיך אחר), ומצפה את המרכיבים במרקם מבריק ומגרה. מבחינת צבע, תמצא אותו לעיתים אדום-כתום בזכות קטשופ או רסק עגבניות. הרוטב הזה ממש ורסטילי. הנה כמה שימושים בולטים:
- עוף חמוץ מתוק: המנה הקלאסית של קוביות עוף בציפוי קריספי (כמו בטמפורה או קמח תירס), מוקפצות עם פלפלים, בצל, אננס ורוטב חמוץ-מתוק.
- בשר או טופו: גם טופו צרוב מקבל בוסט של טעם עם הרוטב הזה.
- בקר מוקפץ יכול לקבל מגע קל של הרוטב למנה עשירה יותר.
- ירקות מוקפצים כמו פלפל, גזר, בצל, ברוקולי – כולם זורחים כשמטפטפים עליהם את
הרוטב החמוץ-מתוק, במיוחד אם קולים אותם לפני ההגשה.
- כתוספת לאורז או נודלס ואפשר לערבב את הרוטב לתוך אורז מוקפץ, או לשים מעל נודלס מוקפצים – זה נותן טוויסט מעניין למנות פשוטות.
- שרימפס חמוץ מתוק למי שאוהב פירות ים – הרוטב הזה עובד נהדר עם שרימפס, במיוחד כשמטגנים אותם קלות קודם.
במטבח הישראלי-פיוז'ן, עושים לרוטב הזה גרסאות מגניבות כמו שימוש בסילאן במקום סוכר שמוסיף עומק מתוק-מריר עם נגיעה מקומית. אפשרות אחרת היא שימוש בלימון כבוש במקום חומץ רגיל דבר שנותן חמיצות פרועה ומזרח תיכונית. גרסה ישראלית מפתיעה נוספת היא תוספת של צ’ילי מתוק עם טחינה, שמערבבת את המזרח הרחוק עם המזרח הקרוב. יש מסעדות שמוסיפות מעט ערק או נענע.
הטיפ הכי חשוב בהכנת הרוטב החמוץ מתוק הוא האיזון כי יותר מדי סוכר יתנו תוצאה של סירופ. יותר מדי חומץ ויישרף לכם הטעם.
מצרכים
- 1 כוס מיץ אננס משומר
- ¾ כוס סוכר חום
- ⅓ כוס חומץ אורז
- 3 כפות קטשופ
- 2 כפות רוטב סויה
- ¼ כפית אבקת שום
- ½1 כף קמח תירס מומס ב-2 כפות מים
שלבי הכנה
- מכניסים את כל המצרכים לצנצנת מתאימה
- אוטמים את הצנצנת
- מנערים היטב עד קבלת תמיסה אחידה
רוטב צ'ילי מתוק Thai Sweet Chili Sauce
רוטב צ'ילי מתוק הוא אחד מהכוכבים הבלתי מעורערים של המטבח האסייתי בכלל והמטבח התאילנדי בפרט, אבל הוא מזמן הפך למרכיב קבוע גם במטבח הישראלי, במיוחד במנות בסגנון פיוז'ן. מדובר ברוטב עם איזון מושלם בין מתיקות, חריפות עדינה, חמיצות קלה ומרקם מעט סמיך ומבריק.
זה רוטב שמבוסס על שילוב של פלפלים חריפים (או צ’ילי) שמספקים את החריפות | סוכר שנותן את הגוף והברק | חומץ שנותן את הטוויסט החמוץ | שום כתוש בשביל עומק | מים עם עמילן תירס ליצירת הסמכה | לעיתים גם ג'ינג'ר או גזר מגורר דק משתתפים במשחק.
הרוטב עצמו לא ממש חריף כלומר, יש בו עקצוץ קל, אבל הוא נועד להיות נעים גם למי שלא חובב אוכל חריף במיוחד. הוא בעיקר מתוק עם טוויסט. שימושים נפוצים לרוטב צ'ילי מתוק:
- עוף בטמפורה / אגרול / וונטון: הרוטב הזה הוא בן הזוג המושלם לטבילה של דברים פריכים כמו אגרולים, שיפודי עוף, פינגר פוד מטוגן.
- רטבים לסלטים: תוספת של רוטב צ'ילי מתוק לשמן שומשום, ליים וסויה יוצרת ויניגרט אסייתי מעולה.
- רוטב למוקפצים: אפשר לשלב אותו בבישול של ירקות, טופו, או עוף מוקפץ – במיוחד כשמחפשים טעם מהיר בלי להסתבך.
- מנות עם שרימפס או דגים: ברוטב צ'ילי מתוק על שרימפס או סלמון אפוי – תקבל מנות קלות להכנה אבל מרשימות בטעם.
- תוספת לסנדוויצ’ים או מנות פיוז'ן: שילוב עם מיונז (מה שנקרא "צ'ילי מיונז") בפיתה עם שניצל או אפילו בבורגר – נותן טוויסט אסייתי מיידי.
ניתן למצוא רוטב זה גם בשם Sweet Chili Sauce.
מתכונים
- ⅓ כוס חומץ אורז
- ⅓ כוס מים
- ⅓ כוס סוכר + 2 כפות סוכר
- 1 כף יין אורז
- 2 כפיות פתיתי פִּלְפֵּל צ'ילי יבש
- ½1 כפית שום כתוש
- 1 כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) טחון דק
- 1 כפית רוטב סויה
- 2 כפיות קמח תירס
שלבי הכנה
- מכניסים את כל המצרכים לצנצנת מתאימה
- אוטמים את הצנצנת
- מנערים היטב עד קבלת תמיסה אחידה
רוטב סאטה Saté sauce
רוטב בוטנים שנקרא גם רוטב סאטאי Satay הוא מהאהובים והטעימים שבמטבח האסייתי בכלל, והאינדונזי בפרט. הרוטב הזה הוא חגיגה של טעמים: בוטנים, קוקוס, תבלינים – והוא לגמרי כובש את החיך. רוטב סאטה הוא רוטב עשיר, שמבוסס בעיקר על בוטנים טחונים או חמאת בוטנים, והוא מגיע מהמטבח האינדונזי, התאילנדי ומדינות שכנות. מקורו במנות של שיפודי בשר באינדונזיה שנקראים סאטה, ומוגשים עם הרוטב לצידם – אבל היום השימוש ברוטב זה הוא כבר מזמן לא רק לשיפודים. מאפיינים עיקריים של הרוטב הם מרקם סמיך וקרמי בזכות חמאת בוטנים וקוקוס, טעם עמוק ומאזן שמשלב בין מתוק, מלוח, חריף וקצת חמוץ וניחוח עשיר מהשום, ג'ינג'ר, והתבלינים הנוספים. המנות שרוטב סאטה מתאים להן מאד הן:
- שיפודי עוף, בקר או טופו: צלויים או מוקפצים, הרוטב מוגש בצד או מעל. הכי נפוצה היא מנת Chicken Satay
- אטריות מוקפצות / נודלס אותן מערבבים עם הרוטב, ירקות וחלבון – למנה בסגנון פאד תאי בעלת מרקם שמנוני יותר
- קערות בודהה Buddha Bowls שכוללות ירקות, חלבון, דגנים ומעל הכל זילוף של רוטב סאטה והוא משדרג את הכול.
אפשר להגיש רוטב סאטה חם או קר בהתאם למנה, וניתן לשלוט בחריפות ע"י וויסות כמות הצ’ילי. הרוטב נשמר טוב במקרר אז שווה להכין מראש.
מצרכים
- 3 כפות חמאת בוטנים
- 1 כף רוטב סויה
- ½ כפית פתיתי פִּלְפֵּל צ'ילי יבש
- 1 כף רוטב דגים
- 200 מ"ל חלב קוקוס
- 1 כף סוכר חום בהיר
- ½ כפית כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) טחונה
- 1 ליים – המיץ בלבד
אופן ההכנה:
- בסיר קטן על להבה נמוכה מבשלים את כל המצרכים
- מערבב היטב תוך בישול של 3-5 דקות, עד שהרוטב הופך לקרמי, חלק וחמים
- טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף עוד מתיקות, חמיצות או חריפות לפי הטעם.
- אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף מים בהדרגה עד שמגיעים למרקם הרצוי
- מאחסנים בצנצנת במקרר
רוטב גנרל טסו General Tso's Sauce
רוטב אסייתי-אמריקאי פופולרי שמלווה לרוב מנות עוף פריך, כמו עוף גנרל טסו המפורסם שנמצא בתפריטים של מסעדות סיניות רבות בארה״ב. זה רוטב מתוק-חריף, עם עומק טעמים שמגיע מסויה, חומץ, ושום. המנה עצמה לא מקורית מסין, אלא הומצאה בארצות הברית בהשראה סינית, וקרויה על שמו של גנרל סיני מהמאות ה-19, אף על פי שאין קשר אמיתי בינו לבין המנה. פלטת הטעמים ואופי הרוטב מתפלגים בין המתוק שמהסוכר או הקטשופ, חמוץ מהחומץ, חריף במידה (תלוי כמה צ’ילי שמים), מלוח/אומאמי מרוטב הסויה והסמיכות מגיע בזכות הקורנפלור.
המנה הכי מפורסמת שעושים בה שימוש ברוטב גנרל טסו היא כמובן עוף גנרל טסו: נתחי עוף מטוגנים בציפוי פריך שמצופים ברוטב זה. אבל אפשר גם לשים את הרוטב גנרל טסו על ירקות מוקפצים, טופו, או אפילו אטריות.
מצרכים
- 2 כפיות שמן צמחי
- 2 כפיות שום כתוש
- ½ כפית פתיתי פִּלְפֵּל צ'ילי אדום
- ¾ כוס ציר-ירקות
- 2 כפות רוטב הוזין Hoisin sauce
- 1 כף סוכר חום
- ¼ כפית אבקת שום
- 1 כוס רוטב סויה
- 1 כף קמח תירס
שלבי הכנה
- מכניסים את כל המצרכים לצנצנת מתאימה
- אוטמים את הצנצנת
- מנערים היטב עד קבלת תמיסה אחידה
רוטב צזיקי Tzatziki
צזיקי הוא רוטב קר שמבוסס על יוגורט, עם תוספת של מלפפון מגורד, שום, שמן זית ולעיתים גם שמיר או נענע. יש לו מרקם סמיך וטעם מרענן עם נגיעה חמצמצה. יש גם מטבל או סלט צזיקי כמו כאן… ואז המרקם סמיך ומוצק יותר. מושלם לימים חמים או כמלווה לארוחה ים-תיכונית.
הרכיבים הקלאסיים הם יוגורט יווני סמיך ועשיר, מלפפון מגורד סחוט מנוזלים, שום כתוש לפי הטעם, שמן זית איכותי, חומץ או מיץ לימון לחמיצות, שמיר או נענע לפי הסגנון שאוהבים, מלח ופלפל.
זהו רוטב מושלם לשילוב עם תבשילים כבדים או בשרים. תוספת לשווארמה, סובלקי או קבב, מטבל לפיתות, ירקות טריים או צ’יפס. רוטב מעל סלט או בתוך כריכים וגם כבסיס לרוטב קליל ומרענן לבשרים או דגים.
מצרכים
- 2 שיני שום כתוש
- 1½ כוסות מלפפונים קצוצים
- 1½ כוסות יוגורט יווני רגיל
- ½ כף חומץ בלסמי לבן
- 2 כפות שמן זית
- שמיר (לא חובה)
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…