מרק עגבניות קלאסי שגם ילדים אוהבים ||| מרק שאפשר להכין מעגבניות ו/או מרסק עגבניות טריות או מקופסה ולא תרגישו את ההבדל ||| להגשה תוסיפו את המוצרלה כשהמרק חם מאד ותעשירו את הטעם בחמאת שום ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
למרק
- ¼ כוס שמן זית
- 2 שיני שום חצויות
- 1 בצל קטן
- 1 גזר קלוף
- 1-2 גבעולי סלרי (כַּרְפַּס)
- ¼ כוס אורז לבן
- 3 כפות רכז עגבניות
- 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
- 2 כוסות ציר-ירקות
- 4 כוסות מים
- 1 כף דבש
- מלח
- פִּלְפֵּל
להגשה
- 60 גרם חמאה
- 1 שן שום פרוסה
- ¼ כפית מלח
- פִּלְפֵּל שחור גרוס
- 4 כפות גבינת מוצרלה מגורדת
- קומץ עלי פֶּטְרוֹזִילְיָה
- נתחי לחם קלוי
שלבי הכנה
- במְעַרְבֵּל (מיקסר) קוצצים את הבצל, גזר וסלרי (אפשר גם בסכין)
- בסיר עם שמן זית מטגנים את השום, וכשהשמן חם מוסיפים את הירקות הקצוצים ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה
- מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 3 דקות
- מוסיפים את רכז העגבניות ומבשלים עוד 1-2 דקות תוך כדי בחישה
- מוסיפים את יתר מצרכי המרק ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25 דקות
- לפני ההגשה, במחבת ממיסים את החמאה עם פרוסות שום ומלח
- יוצקים את המרק לקערות הגשה
- מפזרים מוצרלה וחמאה מתובלת
- מוסיפים פלפל גרוס ועלי פטרוזיליה, ומפזרים מספר נתחי לחם קלוי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…