עוגת שוקולד במיקרו היא דרך קלה להכנת עוגה שלא כולם מכירים ||| רוב האופים מעדיפים את תנור האפייה אבל מיקרוגל הוא טכניקה לא פחות טובה, ואולי אף יותר טובה ||| במתכונים רבים אפילו לא צריך להשתמש בקערת ערבוב ואפשר לערבב ישר בתוך כלי האפייה ולחסוך בשטיפת הכלים וליכלוך ||| עוגה קלה להכנה, שאפשר להכין אותה עם הילדים ||| עוגת שוקולד שיוצאת מאוד רכה, נימוחה ועסיסית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית אינגליש קייק מנייר או סיליקון, שמתאימה לאפיה במיקרוגל)
- 2 ביצים L
- ½ כוס סוכר
- ⅓ כוס שמן
- ½ כוס מים חמים
- ½ כוס קמח
- ½ כוס אבקת שוקולית
- 3 כפות אבקת קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
לציפוי שוקולד
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 50 גרם שוקולד חלב, שבור או מגורד
שלבי הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את הביצים וסוכר
- הוסיפו שמן ומים חמים וערבבו לקבלת בלילה אחידה
- בקערה יבשה נוספת, ערבבו את כל המצרכים היבשים לקבלת תערובת אחידה
- הוסיפו את תערובת היבשים לבלילת הביצים וערבבו מעט עד שהכול מתאחד אבל לא יותר מידי
- שמנו את תבנית הנייר במעט שמן
- הכניסו למיקרוגל והפעילו על עוצמה מרבית למשך 5-6 דקות. בדקו שהעוגה מוכנה בעזרת קיסם שננעץ במרכז ויוצא נקי
- הכנת הציפוי: הכניסו לקערת זכוכית את השמנת ושוקולד וחממו במיקרו 30 שניות
- הוציאו וערבו היטב, עד שהשוקולד נמס לגמרי. הערה: אם השוקולד לא נמס, הכניסו למיקרוגל ל-30 שניות נוספות וערבבו שוב
- שפכו את בלילת השוקולד על העוגה
- להגיש לצד כדור גלידת וניל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…