חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות מוטאקי עם אגוזים והל Walnut-Cardamom Mutaki Cookies

עוגיות מלאות צימוקים ואגוזים שיש הרואים בהן קווי דמיון לרוגלך ||| אבל הבצק של מוטאקי עדין יותר, מתפורר יותר ודמוי קרום לחם ||| הם נהדרים ישר מהתנור, אבל אפילו טובים יותר למחרת היום ||| השם מוטאקי mütəkkə בא משמה של כרית הראש האזרבייג'נית המסורתית mütəkkə שצורתה דומה לצורת הגליל של העוגייה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מעוייני פחלווה עם עוגיות מוטאקי אזריות (צילום דני בר)

מצרכים (32 יחידות)

לבצק

  • ½1 כוסות + 1 כף קמח
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
  • 4 כפות חמאה קרה ללא מלח, קצוצה לקוביות 1 ס"מ
  • ¼ כוס שמנת חמוצה
  • ½1 כפיות וודקה, או ערק תחליף למי קרח
  • ¼ כפית תמצית וניל

למילוי ואפייה

  • ¼1 כוסות שברי אגוזים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס צימוקים זהובים, קצוצים
  • ½ כפית הל טחון
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים L, מופרדות לחלמונים ולחלבונים

לפיזור 

עוגיית מוטאקי מאזרביז'אן (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים 3⁄4 כוס קמח, סודה לשתייה ומלח עד לקבלת תערובת אחידה
  2. מוסיפים את החמאה ומקציפים עד שמקבלים פירורים עדינים
  3. מוסיפים את השמנת חמוצה, וודקה, וניל ואת שאר הקמח. מערבבים רק עד שמתחיל להיווצר בצק
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי, לשים מעט לכדור, ואז לחצות לשני חלקים שווים
  5. מרדדים מכל חלק בצק, עלה בעובי 2-3 ס"מ
  6. עוטפים היטב בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעתיים
  7. הכנת המילוי: בקערה נקייה של מעבד מזון, מרסקים את אגוזי המלך לקבלת פירורים קטנים
  8. מעבירים את שברי האגוזים לקערה בינונית ומוסיפים את הסוכר, צימוקים, הל, מלח, וניל וחלבוני ביצים, ומערבבים לאיחוד
  9. כשהבצק סיים את השהייה במקרר, מחממים תנור ל- 190 מעלות. מרפדים שני תבניות אפייה בנייר אפייה
  10. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ובעזרת מערוך, מרדדים כל אחד לעיגול דק מאוד ברדיוס 15-18 ס"מ
  11. חותכים 16 משולשי בצק מכל מחצית מהבצק. הערה: אם קשה לחתוך את הבצק, מצננים את הבצק מחדש במשך 10 דקות
  12. מניחים כפית מילוי על הקצה הרחב של כל משולש ומפזרים באופן שווה על פני משולש הבצק, ומשאירים כ- 5-6 מ"מ חשוף סביב גבול הבצק
  13. מגלגלים את הבצק בסגנון קרואסון לכיסוי המילוי
  14. מעבירים לתבנית האפייה המוכנה, ומשאירים 1 ס"מ רווח בין העוגיות
  15. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית
  16. בקערית טורפים את חלמוני הביצים עם כפית מים לאיחוד
  17. מברישים את העוגיות בשטיפת הביצים
  18. אופים כ- 20 דקות עד להזהבה והתייצבות
  19. מוציאים את העוגיות ומעבירים לרשת לצינון מלא
  20. מפדרים באבקת סוכר ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Nuş olsun

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *