עוגיות מלאות צימוקים ואגוזים שיש הרואים בהן קווי דמיון לרוגלך ||| אבל הבצק של מוטאקי עדין יותר, מתפורר יותר ודמוי קרום לחם ||| הם נהדרים ישר מהתנור, אבל אפילו טובים יותר למחרת היום ||| השם מוטאקי mütəkkə בא משמה של כרית הראש האזרבייג'נית המסורתית mütəkkə שצורתה דומה לצורת הגליל של העוגייה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (32 יחידות)
לבצק
- ½1 כוסות + 1 כף קמח
- ¼ כפית סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- 4 כפות חמאה קרה ללא מלח, קצוצה לקוביות 1 ס"מ
- ¼ כוס שמנת חמוצה
- ½1 כפיות וודקה, או ערק תחליף למי קרח
- ¼ כפית תמצית וניל
למילוי ואפייה
- ¼1 כוסות שברי אגוזים
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס צימוקים זהובים, קצוצים
- ½ כפית הל טחון
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית תמצית וניל
- 2 ביצים L, מופרדות לחלמונים ולחלבונים
לפיזור
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים 3⁄4 כוס קמח, סודה לשתייה ומלח עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את החמאה ומקציפים עד שמקבלים פירורים עדינים
- מוסיפים את השמנת חמוצה, וודקה, וניל ואת שאר הקמח. מערבבים רק עד שמתחיל להיווצר בצק
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי, לשים מעט לכדור, ואז לחצות לשני חלקים שווים
- מרדדים מכל חלק בצק, עלה בעובי 2-3 ס"מ
- עוטפים היטב בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעתיים
- הכנת המילוי: בקערה נקייה של מעבד מזון, מרסקים את אגוזי המלך לקבלת פירורים קטנים
- מעבירים את שברי האגוזים לקערה בינונית ומוסיפים את הסוכר, צימוקים, הל, מלח, וניל וחלבוני ביצים, ומערבבים לאיחוד
- כשהבצק סיים את השהייה במקרר, מחממים תנור ל- 190 מעלות. מרפדים שני תבניות אפייה בנייר אפייה
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ובעזרת מערוך, מרדדים כל אחד לעיגול דק מאוד ברדיוס 15-18 ס"מ
- חותכים 16 משולשי בצק מכל מחצית מהבצק. הערה: אם קשה לחתוך את הבצק, מצננים את הבצק מחדש במשך 10 דקות
- מניחים כפית מילוי על הקצה הרחב של כל משולש ומפזרים באופן שווה על פני משולש הבצק, ומשאירים כ- 5-6 מ"מ חשוף סביב גבול הבצק
- מגלגלים את הבצק בסגנון קרואסון לכיסוי המילוי
- מעבירים לתבנית האפייה המוכנה, ומשאירים 1 ס"מ רווח בין העוגיות
- חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית
- בקערית טורפים את חלמוני הביצים עם כפית מים לאיחוד
- מברישים את העוגיות בשטיפת הביצים
- אופים כ- 20 דקות עד להזהבה והתייצבות
- מוציאים את העוגיות ומעבירים לרשת לצינון מלא
- מפדרים באבקת סוכר ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Nuş olsun
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…