מקור המילה פארל Farl מהמילה הגאלית פארדל שמשמעותה ארבעה חלקים ||| ניתן להכין את לחמי המחבת של תפוחי האדמה האלה עם שאריות פירה אם נשאר לכם ||| מגישים פארלס חם עם מעט חמאה ומלח או מטגנים אותם לצד לחם כחלק מארוחת הבוקר המסורתית המכונה Ulster Fry ||| באופן מסורתי הם נעשו עם שיבולת שועל, חמאה ותפוחי אדמה וללא קמח ומלח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 4 תפוחי-אדמה בינוניים, קלופים וחצויים
- ¼ כוס קמח
- 1 כף חמאה מומסת
- 1 קורט מלח
אופן הכנה
- בסיר בינוני מכסים תפוחי אדמה במים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה
- מבשלים כ- 20 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שמרכז תפוחי האדמה מתרככים כאשר דוקרים במזלג
- מסננים מהמים ומחזירים את תפוחי האדמה לסיר החם ויבש. מניחים לתפוחי האדמה להתייבש מלא בחום הסיר
- מועכים את תפוחי האדמה עם מועך תפוחי אדמה עד לקבלת מרקם פירה חלק
- מעבירים את הפירה החם לקערה בינונית
- מערבבים בקערה פנימה את הקמח, חמאה מומסת ומלח עד שנוצר בצק
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב ולשים עד קבלת בצק דביק
- בעזרת מערוך מקומח, משטחים את הבצק לעיגול בגודל 22-24 ס"מ בעובי של כ- 5-6 מ"מ
- חותכים לרבעים בעזרת סכין מקומחת
- מפזרים מעט קמח בתחתית מחבת ומבשלים את הפרלס כ- 3 דקות, עד להשחמה אחידה, הופכים וממשיכים לבשל כ-3 דקות בצד השני
הגשה
מתבלים במעט מלח ומגישים מיד
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…