חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פרלס תפוחי אדמה איריים Irish Potato Farls

מקור המילה פארל Farl מהמילה הגאלית פארדל שמשמעותה ארבעה חלקים ||| ניתן להכין את לחמי המחבת של תפוחי האדמה האלה עם שאריות פירה אם נשאר לכם ||| מגישים פארלס חם עם מעט חמאה ומלח או מטגנים אותם לצד לחם כחלק מארוחת הבוקר המסורתית המכונה Ulster Fry ||| באופן מסורתי הם נעשו עם שיבולת שועל, חמאה ותפוחי אדמה וללא קמח ומלח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פרלס תפוחי אדמה איריים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

אופן הכנה

  1. בסיר בינוני מכסים תפוחי אדמה במים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה
  2. מבשלים כ- 20 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שמרכז תפוחי האדמה מתרככים כאשר דוקרים במזלג
  3. מסננים מהמים ומחזירים את תפוחי האדמה לסיר החם ויבש. מניחים לתפוחי האדמה להתייבש מלא בחום הסיר
  4. מועכים את תפוחי האדמה עם מועך תפוחי אדמה עד לקבלת מרקם פירה חלק
  5. מעבירים את הפירה החם לקערה בינונית
  6. מערבבים בקערה פנימה את הקמח, חמאה מומסת ומלח עד שנוצר בצק
  7. מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב ולשים עד קבלת בצק דביק
  8. בעזרת מערוך מקומח, משטחים את הבצק לעיגול בגודל 22-24 ס"מ בעובי של כ- 5-6 מ"מ
  9. חותכים לרבעים בעזרת סכין מקומחת
  10. מפזרים מעט קמח בתחתית מחבת ומבשלים את הפרלס כ- 3 דקות, עד להשחמה אחידה, הופכים וממשיכים לבשל כ-3 דקות בצד השני

הגשה

מתבלים במעט מלח ומגישים מיד

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *