סַלְמוֹן הוא הדג האהוב ביותר במטבח הסקנדינבי וגם במטבח היהודי אמריקאי ||| יש הקוראים לו סָלוֹמוֹן ויש שקוראים לו לקס או אִלְתִּית ||| יש המכנים את הדג המיוחד הזה גם Lachse או Salmo ||| דג מעניין שנולד במים מתוקים, חי במים מלוחים וקרים וחוזר להטיל ביצים במעלה הנהר, במקום בו בקע מהביצים במים מתוקים וקרים ||| הפעם גרסה מוחמצת של הדג הוורוד וטעים כל כך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
- 1.2 ק"ג פילה דג סלמון עם עור
למרינדה:
- 3 ליטר מים
- 100 מ"ל חומץ בן יין לבן
- 2 כפות מלח
- 5 גרגירי פלפל שחור
- 5 פלפל אנגלי שלם
- 2 עלי דפנה
- 1 בצל
- 1 גזר
- 2 כרישה
לרוטב מיונז שמיר
- 1 בחלמון ביצה
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כף חומץ בלסמי
- מלח
- פלפל לבן
- 200 מ"ל שמן קנולה
- 100 מ"ל שמנת חמוצה (או קרם פרש)
- 1 צרור שמיר
למלפפון חמוץ
להגשה
אופן הכנה
- מנקים את פילה הסלמון ומסירים את שאריות העצמות בעזרת פינצטה
- חותכים את הסלמון לשש חתיכות שוות ומניחים אותן בתבנית אפייה או תבנית עם דפנות גבוהים, במרחק של כס"מ זה מזה
- מפזרים עליהן מעט מלח
- הכנת המרינדה: מנקים וחותכים את הירקות לפרוסות
- מניחים את כל מצרכי המרינדה בסיר ומרתיחים במשך 10 דקות
- יוצקים את המרינדה הרותחת על נתחי הסלמון בתבנית כך שמכסים את הדג לפחות 1 ס"מ מעל פני הדג
- מכסים את תבנית האפייה בניילון נצמד ונותנים לו לעמוד ולהתקרר באיטיות
- הכנת הרוטב מיונז: מניחים בקערת מיקסר את החלמון, חרדל, חומץ, מלח ופלפל ומקציפים
- מוסיפים בזרם דק את השמן תוך כדי ההקצפה
- מערבבים למיונז שיצרנו את השמנת חמוצה או קרם פרש ושמיר קצוץ דק
- טועמים ואם צריך מוסיפים עוד חרדל ותבלינים
- הכנת המלפפון החמוץ: מקלפים חלקית את המלפפון (כך שתישאר מעט קליפה ירוקה מבחוץ)
- פורסים את המלפפון דק
- ממליחים את פרוסות המלפפון ומניחים במסננת עם משקל עליהן למשך כשעה לערך
- מערבבים 1 חלק חומץ, 2 חלקים סוכר ו-3 חלקים מים לקבלת חומץ ביתי 1-2-3
- מקציפים את החומץ עד שהסוכר נמס
- בקערה מערבבים את המלפפון והחומץ 1-2-3
- מפזרים מעט פלפל שחור טחון ומערבבים עם פרוסות המלפפון
- מניחים נתח סלמון על צלחת ועל פני הסלמון הצונן מוסיפים רוטב מיונז
- מוסיפים את המלפפון ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון God aptit