חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלמון קר

סַלְמוֹן הוא הדג האהוב ביותר במטבח הסקנדינבי וגם במטבח היהודי אמריקאי ||| יש הקוראים לו סָלוֹמוֹן ויש שקוראים לו לקס או אִלְתִּית ||| יש המכנים את הדג המיוחד הזה גם Lachse או Salmo ||| דג מעניין שנולד במים מתוקים, חי במים מלוחים וקרים וחוזר להטיל ביצים במעלה הנהר, במקום בו בקע מהביצים במים מתוקים וקרים ||| הפעם גרסה מוחמצת של הדג הוורוד וטעים כל כך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

נתחי סלמון טרי בנורבגיה (צילום דני בר)

מצרכים (6-8 מנות)

למרינדה:

לרוטב מיונז שמיר

למלפפון חמוץ

להגשה

אופן הכנה

  1. מנקים את פילה הסלמון ומסירים את שאריות העצמות בעזרת פינצטה
  2. חותכים את הסלמון לשש חתיכות שוות ומניחים אותן בתבנית אפייה או תבנית עם דפנות גבוהים, במרחק של כס"מ זה מזה
  3. מפזרים עליהן מעט מלח
  4. הכנת המרינדה: מנקים וחותכים את הירקות לפרוסות
  5. מניחים את כל מצרכי המרינדה בסיר ומרתיחים במשך 10 דקות
  6. יוצקים את המרינדה הרותחת על נתחי הסלמון בתבנית כך שמכסים את הדג לפחות 1 ס"מ מעל פני הדג
  7. מכסים את תבנית האפייה בניילון נצמד ונותנים לו לעמוד ולהתקרר באיטיות
  8. הכנת הרוטב מיונז: מניחים בקערת מיקסר את החלמון, חרדל, חומץ, מלח ופלפל ומקציפים
  9. מוסיפים בזרם דק את השמן תוך כדי ההקצפה
  10. מערבבים למיונז שיצרנו את השמנת חמוצה או קרם פרש ושמיר קצוץ דק
  11. טועמים ואם צריך מוסיפים עוד חרדל ותבלינים
  12. הכנת המלפפון החמוץ: מקלפים חלקית את המלפפון (כך שתישאר מעט קליפה ירוקה מבחוץ)
  13. פורסים את המלפפון דק
  14. ממליחים את פרוסות המלפפון ומניחים במסננת עם משקל עליהן למשך כשעה לערך
  15. מערבבים 1 חלק חומץ, 2 חלקים סוכר ו-3 חלקים מים לקבלת חומץ ביתי 1-2-3
  16. מקציפים את החומץ עד שהסוכר נמס
  17. בקערה מערבבים את המלפפון והחומץ 1-2-3
  18. מפזרים מעט פלפל שחור טחון ומערבבים עם פרוסות המלפפון
  19. מניחים נתח סלמון על צלחת ועל פני הסלמון הצונן מוסיפים רוטב מיונז
  20. מוסיפים את המלפפון ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון God aptit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *