פשטידה טבעונית שיש שמגישים אותה חמה ישר מהתנור אבל היא לא פחות טעימה, ואולי אף יותר טעימה כשהיא מוגשת קרה ||| פשטידת טופו וקישואים לחג הגבינות ונטולת גבינות מן החי ||| שילוב של חלבונים וירקות שנותנים מנה מאוזנת לכולם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 20-22)
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 4 קישואים בינוניים פרוסים
- 300 גרם טופו
- 1 כף טחינה
- 1 כף קמח עֲדָשִים
- 100 גרם עגבניות מיובשות
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פִּלְפֵּל שחור
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית
- במחבת משומן מטגנים את הבצל עד הזהבה
- מגרדים את גוש הטופו בפומפייה לתוך קערה
- מוסיפים לקערה את הבצל הקצוץ, טחינה, קמח עדשים, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים
- מסדרים בתבנית שכבה מעגבניות המיובשות
- יוצקים את תערובת הטופו על שכבת העגבניות ומיישרים
- מפזרים את פרוסות הקישואים על פני התבנית
- אופים התנור המחומם למשך 30 דקות
- מעלים את טמפרטורת האפייה ל- 200 מעלות טורבו
- ממשיכים לאפות 10 דקות נוספות
מגישים חם או בכל טמפרטורה שמתאים לכם.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…