חזרת לחם היא אחת מהתוספות הפופולאריות למנת בשר בקר מבושל במטבח האוסטרי ||| הבסיס הוא מלחמניות, מרק בקר והרבה חזרת ||| באזורים מסוימים נהוג לתבל גם בסוכר, אגוז מוסקט ומיץ לימון ||| על מנת לשמר את חריפותה של החזרת מוסיפים אותה ממש בסוף הבישול ||| יש אזורים בהם מתבלים את המנה גם במעט קינמון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 2 בצל קוצץ דק
- 2-3 כפות חמאה
- 2 לחמניות ישנות
- 1.3 ליטר ציר בקר (או ירקות)
- 100 מ"ל שמנת להקצפה
- 300 מ"ל חלב
- 2-3 כפות שמנת חמוצה
- ¼1 כפות חזרת מגורדת
- ½ צרור עירית
- מלח
- פִּלְפֵּל לבן
תוספות
- בשר בקר מבושל או בשר אחר או טופו
- קרוטונים
- חזרת מגורדת
- עירית
שלבי הכנה
- בסיר מחממים את החמאה ומוסיפים את הבצל הקצוץ
- מטגנים עד להזהבה
- חותכים את הלחמניות לקוביות בגודל שווה ומוסיפים אותן לסיר
- מטגנים את נתחי הלחמניות עם הבצל עד שכל החמאה ובצל עוטפים את הלחם היטב
- מוסיפים את ציר הבקר, שמנת להקצפה וחלב, מניחים להתבשל במשך 20 דקות
- מכבים את הלהבה ומערבבים פנימה את השמנת החמוצה וגרידת החזרת
- מתבלים במלח ופלפל
הגשה
- מוזגים המרק לצלחות
- מכניסים את מנת בשר הבקר לקערת המרק
- מקשטים בעירית, קרוטונים ושארית החזרת
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…