חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ריזוטו אלה פאבסה Risotto alla Pavese

מנה מסורתית שמקורה באזור פאביה שבחבל לומברדיה שבצפון איטליה ||| המנה, כמו רוב סוגי הריזוטו, מתבססת על אורז בעל תכולת עמילן גבוהה (כמו אורז ארבוריו או אורז קרנרולי), אבל יש לה מאפיינים ייחודיים שמבדילים אותה ממנות ריזוטו אחרות ||| הטעמים בריזוטו אלה פאבסה עשירים ועמוקים, ולמרות הפשטות של המרכיבים ||| הריזוטו הזה עשיר ובריא תודות לשימוש בשעועית מנומרת שנקראת גם שעועית פינטו ||| מנה שנחשבת לבשר העניים תודות לערכים התזונתיים שבה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ריזוטו אלה פאבסה Risotto alla Pavese (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

שלבי הכנה

  1. לסיר גדול יוצקים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה
  2. מוסיפים את השעועית ומחזירים לרתיחה
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-25 דקות, עד שהשעועית רכה אך לא עיסתית
  4. מוציאים את השעועית בעזרת כף מחוררת, ומשאירים את מרק הירקות על הכיריים על להבה בינונית-נמוכה
  5. בסיר בינוני מחממים שמן זית וחמאה על להבה בינונית-גבוהה
  6. מוסיפים את הבצל, שום, רוזמרין, עלה דפנה ומרווה ומטגנים כ-7 דקות, עד שהבצל רך ושקוף
  7. מוסיפים את האורז ומבשלים תוך ערבוב 2-3 דקות כדי לצלות את האורז
  8. לאחר שהאורז קלוי, מוסיפים את השעועית (משלב 4) ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד
  9. מוסיפים את היין ומערבבים עד שהיין נספג במלואו
  10. מוסיפים ½ כוס מרק לאורז ומערבבים עד שהמרק נספג
  11. ממשיכים להוסיף ½ כוס מרק בכל פעם, תוך ערבוב מתמיד, עד שהנוזל נספג והאורז אל דנטה
  12. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד לקבלת קרם וסמיך. הערה: משלב 5 עד כאן כל התהליך ייקח כ- 18 דקות
  13. מסירים את הריזוטו מהכיריים ומניחים לו לעמוד 2 דקות
  14. מוציאים את ענף הרוזמרין, עלה הדפנה והמרווה ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *