רצוכי היא מנה מסורתית במטבח הפולני, של פנקייקים קטנים, חומים-זהובים, שמנמנים ||| יש אזורים בהם לביבות קטנות יותר ומוגשות עם תפוח-עץ פרוס או מגורר ולפעמים בתוספת קִנָּמוֹן ||| בחבל פּוֹדְלַסְיָה Podlaskie שבמזרח פולין, הם מוגשים במהלך ארוחת ערב חג המולד ||| רצוכי או פנקייק שמרים מוגש לצד שמנת חמוצה או סוכר ||| כל הפרטים ושני מתכונים בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
לטיגון
להגשה
- סוכר
- שמנת חמוצה
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את המצרכים לאחידות. הערה: הבצק לא צריך להיות עבה מדי
- משאירים את הקערה מכוסה במגבת לחה למשך שעה בערך
- מטגנים על המחבת משני הצדדים עד שמתקבל צבע חום בהיר
- מגישים עם סוכר מעל ו/או לצד שמנת חמוצה
רצוכי של הסבתא
מצרכים (12 מנות)
לסטרטר
- 35 גרם שמרים טריים
- 1 כף סוכר
- 50 מ"ל חלב פושר
לבלילת הבצק
לטיגון
אופן הכנה
- בקערה גדולה מרסקים את השמרים ומערבבים עם הסוכר וחלב
- מניחים בצד למשך 5 דקות שהשמרים יתעוררו
- מוסיפים את מצרכי הבצק ומערבבים הכול במטרפה או במְעַרְבֵּל (מיקסר) עד איחוד
- מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד למשך כשעה
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים כף בצקו מטגנים משני הצדדים עד שמתקבל צבע חום בהיר
- מגישים עם סוכר מעל ו/או לצד שמנת חמוצה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Samacznego
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…