חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: רצוכי פולני Racuchy

רצוכי היא מנה מסורתית במטבח הפולני, של פנקייקים קטנים, חומים-זהובים, שמנמנים ||| יש אזורים בהם לביבות קטנות יותר ומוגשות עם תפוח-עץ פרוס או מגורר ולפעמים בתוספת קִנָּמוֹן ||| בחבל פּוֹדְלַסְיָה Podlaskie שבמזרח פולין, הם מוגשים במהלך ארוחת ערב חג המולד ||| רצוכי או פנקייק שמרים מוגש לצד שמנת חמוצה או סוכר ||| כל הפרטים ושני מתכונים בהמשך…

רצוכי פולני Racuchy (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

לטיגון

להגשה

אופן הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את המצרכים לאחידות. הערה: הבצק לא צריך להיות עבה מדי
  2. משאירים את הקערה מכוסה במגבת לחה למשך שעה בערך
  3. מטגנים על המחבת משני הצדדים עד שמתקבל צבע חום בהיר
  4. מגישים עם סוכר מעל ו/או לצד שמנת חמוצה
רצוכי פולני עם שמנת חמוצה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

רצוכי של הסבתא

מצרכים (12 מנות)

לסטרטר

לבלילת הבצק

לטיגון

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מרסקים את השמרים ומערבבים עם הסוכר וחלב
  2. מניחים בצד למשך 5 דקות שהשמרים יתעוררו
  3. מוסיפים את מצרכי הבצק ומערבבים הכול במטרפה או במְעַרְבֵּל (מיקסר) עד איחוד
  4. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד למשך כשעה
  5. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים כף בצקו מטגנים משני הצדדים עד שמתקבל צבע חום בהיר
  6. מגישים עם סוכר מעל ו/או לצד שמנת חמוצה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Samacznego

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *