חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שמונה מתכוני סופגניות – אחד לכל נר של חנוכה

מגוון מתכונים לכל טעם ולכל גיל ||| מגוון סופגניות מהסוג הפשוט כמו של פעם ועד מתכון לסופגניות מצופות ועשירות בקלוריות ||| מתכון לסופגניות ללא סוכר וגם לסופגניות להכנה זריזה וקלה ||| בכל נר של חנוכה תוכלו לבחור את המתכון המתאים לכם ביותר ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

נרות וסופגניות לחנוכה (צילום: צחי קיבנשטיין)

מתכון: סופגניות פשוטות וטעימות

מצרכים

לסטרטר

לבצק

למלית

  • ריבה שאוהבים

לטיגון

  • שמן

לפיזור

אופן הכנה

  1. הכנת הסטרטר: בקערה קטנה מערבבים את מצרכי הסטרטר וממתינים כמה דקות עד שנוצרת תסיסה
  2. הכנת הבצק: בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הבצק
  3. מוסיפים לקערה הגדולה את בלילת הסטרטר
  4. לשים היטב עד לקבלת בצק רך, אחיד וחלק
  5. מכסים במגבת מטבח או ניילון נצמד ומניחים עד שיתפח להכפלת נפח לפחות
  6. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של כ- 2 ס"מ
  7. על מחצית משטח הבצק מסמנים עיגולים בעזרת כוס
  8. מניחים במרכז כל עיגול כפית ריבה
  9. מכסים במחצית הבצק השנייה את עיגולי הבצק עם הריבה
  10. בעזרת כוס קורצים את העיגולים כך שתלוליות הריבה במרכזן
  11. מניחים את הסופגניות על מגש משומן
  12. מכסים במגבת מטבח ומניחים לתפיחה
  13. מחממים שמן בסיר עמוק ומשגיחים שלא יגיע לנקודת רתיחה
  14. מטגנים 4-5 סופגניות בכל פעם (לפי גודל הסיר) עד קבלת צבע בהיר משני הצדדים
  15. מניחים בקערת הגשה ומפזרים אבקת סוכר

מתכון: סופגניות בריאות אפויות

מצרכים

למילוי

  • ריבה שאוהבים, על בסיס פרי בלבד

טיפ: מומלץ לאפות בתבנית שקעים

אופן הכנה

  1. בקערה קטנה ממיסים את השמרים בחלב ובחצי כפית מהסוכר ומניחים בצד עד שמתחילות להיווצר בועות על פני הבלילה
  2. בקערה גדולה מערבבים כוס מהקמח, מים, סוכר, דבש, שמן, ביצה, מלח וגרידת קליפת ההדרים
  3. מוסיפים את בלילת השמרים ומערבבים היטב
  4. מוסיפים פנימה את שארית הקמח תוך ערבוב בתנועות קיפול
  5. ממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק אחיד, דביק. הערה: אם מוסיפים יותר מדי קמח, תקבלו לחמניות טעימות מאוד אבל לא סופגניות
  6. מכסים במגבת מטבח או ניילון נצמד ומניחים עד שיתפח להכפלת נפח לפחות
  7. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של כ- 2 ס"מ
  8. על מחצית משטח הבצק מסמנים עיגולים בעזרת כוס ומניחים במרכז כל עיגול כפית ריבה
  9. מכסים במחצית הבצק השנייה את עיגולי הבצק עם הריבה
  10. בעזרת כוס קורצים את העיגולים כך שתלוליות הריבה במרכזן
  11. מניחים את הסופגניות בתבנית שקעים גדולים או על תבנית מרופדת בנייר אפיה
  12. מכסים במגבת מטבח ומניחים לתפיחה נוספת
  13. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  14. אופים 20-30 דקות, עד קבלת גוון זהוב כהה על פני הסופגניות
  15. מזריקים ריבה לתוך כל סופגנייה ומגישים
סופגניות משודרגות ישראל 2020 (צילום דניאלה שטרן)

מתכון: סופגניות מהירות הכנה

מצרכים

  • 1.5 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס חלב (או חלב סויה)
  • 1 תפוח-עץ מגורד
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות שמן

לטיגון

  • שמן

לפיזור

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת אפיה, קינמון, וסוכר לאחידות
  2. בקערה קטנה מערבבים את החלב, ביצה, תפוח עץ, וניל ושמן לבלילה אחידה
  3. מצרפים את בלילת החלב לקערה הגדולה ולשים היטב
  4. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של כ- 2 ס"מ
  5. מחממים סיר עמוק עם שמן
  6. קורצים כדורים ומניחים אותם בשמן עמוק ומוצאים כשמוזהב
  7. מניחים הסופגניות על צלחת עם נייר סופג ובוזקים אבקת סוכר

מתכון: מיני-סופגניות חלביות ומהירות

מצרכים

  • 1.75 כוס קמח תופח
  • 2 גביע אשל (או שמנת חמוצה)
  • 2 ביצים
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כף ברנדי (או וויסקי)
  • 1 גרידת קליפת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל

למילוי

לפיזור

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים למעט אינסטנט פודינג וניל, כאשר מתחילים באשל והקמח נכנס אחרון
  2. מערבבים את התערובת לקבלת בצק חלק כמו של עוגה בחושה
  3. מכסים הקערה בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך 10 דקות
  4. מוציאים מהמקרר ומערבבים פנימה את אינסטנט פודינג וניל עד ליצירת תערובת חלקה.
  5. חממים סיר עמוק עם שמן עד שהשמן רותח
  6. זורקים בעזרת כף מהבצק אל תוך השמן כ-8 סופגניות יחד (תלוי ברוחב הסיר כמובן)
  7. הערה: הסופגנייה מיד תתפח ותזהיב
  8. הופכים לצד השני לקבלת סופגנייה זהובה ויפה
  9. מוציאים את הסופגניות לצלחת עם נייר סופג
  10. מזריקים המילוי שבחרנו ובוזקים אבקת סוכר מעל
סופגניות אשל זהובות של שף קונדיטור עידו הרמן (צילום עידו הרמן)

מתכון: סופגניות אפויות פרווה או חלבי

מצרכים  (30 סופגניות)

לפיזור בסיום האפיה

לפיזור לפני הגשה

אופן הכנה

  1. בקערה קטנה או כוס גדולה ממיסים את השמרים עם המים הפושרים וכפית סוכר
  2. מכסים במגבת מטבח ומשהים במקום חמים למשך 10 דקות, עד קבלת בועות על פני הבלילה
  3. בסיר קטן מבשלים את החלב והמרגרינה (או תחליף פרווה) על להבה בינונית עד להמסת המרגרינה, תוך כדי ערבוב מדי פעם
  4. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר
  5. בקערת מיקסר מערבלים את הביצים, סוכר ואגוז המוסקט
  6. מוסיפים את בלילת השמרים וממשיכים לערבל על מהירות נמוכה מאוד
  7. מוזגים פנימה את בלילת החלב הפושר וממשיכים לערבב
  8. מוסיפים בהדרגה שתי כוסות קמח תוך כדי ערבוב עם מזלג עד קבלת תערובת חלקה ואחידה
  9. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את שארית הקמח תוך ערבוב עם מזלג עד שכל הקמח הוטמע ומקבלים בצק חלק ודי דביק
  10. מכסים את קערת הבצק במגבת מטבח ומשהים במקום חמים במשך כשעה, עד הכפלת נפחו של הבצק
  11. מפזרים קמח בנדיבות, על משטח עבודה
  12. בעזרת מברשת משמנים היטב את השקעים שבתבנית השקעים שלנו
  13. לוקחים מהבצק התפוח חופן בצק בגודל פינג-פונג ומעבירים למשטח המקומח ומקמחים את חתיכת הבצק מכל צדדיה
  14. מניחים באחד השקעים וממשיכים כך עד שכל השקעים מלאים בסופגניות דלות קלוריות ושומן
  15. מכסים התבנית ומניחים במקום חמים להתפחה של 45 דקות נוספות
  16. מחממים תנור ל- 200 מעלות ואופים במשך 15-20 דקות עד הזהבה
  17. שדרוג: מזריקים לסופגניות ריבה / שוקולד / ריבת חלב
  18. כאשר הסופגניות עדיין בתבנית, מברישים במרגרינה / חמאה / שמן זית
  19. בקערית מערבבים את הסוכר והקינמון וזורים על הסופגניות האפויות וחמות
  20. לאחר שהסופגניות מצטננות מעט מוציאים מהתבנית לצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר

מתכון: סופגניות חלביות מהירות

מצרכים

למילוי

לפיזור

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים לקבלת בצק רק
  2. לחמם בסיר סוטג' שמן
  3. לקחת כף גדושה מהבצק ובעזרת כף נוספת מחליקים לתוך השמן החם
  4. מטגנים את הסופגניות משני הצדדים
  5. מוציאים את הסופגניות בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג
  6. מזריקים ריבה לתך הסופגניות
  7. בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם
סופגניות בציפוי שוקולד גאנש (צילום אמיר מנחם)

מתכון: סופגניות מהירות עם גבינת כנען

מצרכים (20-25 סופגניות)

  • 6 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2כפית תמצית וניל
  • 250 גרם גבינת כנען
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול
  • 2.5 כוסות קמח
  • 20 גרם אבקת אפיה

לטיגון

  • שמן קנולה

לציפוי

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים, סוכר ותמצית וניל כדקה או עד שהמקצפת בהירה
  2. מוסיפים את הגבינת כנען ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה (יתכן וישארו מעט גושי גבינה)
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב במהירות נמוכה
  4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק על להבה גבוהה
  5. בעזרת כף יוצרים כדורים מהבצק, ובעזרת כף נוספת מחליקים אותם לתוך השמן החם
  6. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומטגנים 4-5 דקות מכל צד עד להזהבה
  7. מוציאים את הסופגניות מהסיר ומניחים על צלחת עם נייר מגבת
  8. מניחים את הסופגניות על צלחת הגשה, ומפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

מתכון: סופגניות ישראליות

מצרכים (כמות כ- 20 יחידות)

למלית

לפיזור

לטיגון

  • שמן

אופן הכנה

  1. מערבבים בכוס את השמרים וכף סוכר (מן הכמות הכללית). מכסים במים פושרים (מן הכמות הכללית) ומשהים לתסיסה כ- 10 דקות
  2. בקערה גדולה שמים את הקמח, ויוצרים גומה במרכז. יוצקים לתוך הגומה את בלילת השמרים
  3. מוסיפים את יתר המצרכים ולשים ומעבדים היטב לקבלת בצק גמיש שנפרד בקלות מדפנות הקערה
  4. מקמחים קלות את פני הבצק ומכסים במגבת מטבח. שמים בפינה חמימה להתפחה של כשעה
  5. מקמחים קלות משטח עבודה
  6. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של כ- 2 ס"מ
  7. קורצים עיגולים צפופים בעזרת כוס רגילה
  8. מכסים את הסופגניות במגבת מטבח לחה ומשהים כ- 20 דקות להתפחה נוספת
  9. בסיר סוטג' יוצקים שמן לעומק של 5-4 ס"מ
  10. מחממים את השמן. מקפידים על חום אחיד, בינני, במשך הטיגון, למניעת השחמה מהירה מדי של הסופגניות
  11. מטגנים כל סופגנייה משני הצידים
  12. מעבירים את הסופגניות המוכנות למגש מרופד בנייר מגבת
  13. מזריקים ריבה למרכז כל סופגנייה
  14. בוזקים אבקת אפייה מעל הסופגניות
  15. מגישים חם.

מתכון בונוס: ציפוי שוקולד לסופגניות

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה או חלב

 אופן הכנה

  1. מרתיחים את השמנת המתוקה או החלב ומוסיפים לחלב החם את קוביות השוקולד
  2. ממתינים 40-30 שניות ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד
  3. טובלים צד אחד של הסופגניות בבלילת השוקולד
  4. מניחים בצד עם צד השוקולד כלפי מעלה, עד שהציפוי מתקשה

*טיפ חשוב לכל המתכונים: לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן – כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד). נסו ולא תצטערו.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *