מגוון מתכונים לכל טעם ולכל גיל ||| מגוון לביבות מהסוג הפשוט כמו של פעם ועד מתכון לביבות עשירות בירק ועם רוטב משגע ||| מתכון לביבות אפויות או מטוגנות, ירוקות או חומות, מלוחות ואפילו מתוקות ||| בכל נר של חנוכה תוכלו לבחור את המתכון המתאים לכם ביותר ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: לביבות תפוחי אדמה
מצרכים
- 3 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים בפומפייה
- 2 קישואים מגורדים בפומפייה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- קורט מלח
- 2 ביצים XL
- 2.5 כפות קמח
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים לעיסה אחידה
- מחממים מחבת עם שמן בגובה של 1 ס”מ
- יוצקים כפות גדושות מהעיסה ומטגנים עד הזהבה
- מניחים על צלחת עם נייר סופג ומספיגים היטב את השמן מהלביבות
- טיפ: אפשר לאפות את הלביבות אבל יש להוסיף לעיסה מעט שמן זית
מתכון: לביבות תפוחי אדמה אפויות
מצרכים (כתריסר לביבות או יותר)
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 בצלים קצוצים
- 100 גרם פטריות קצוצות
- 2 ביצים
- 1/3 כוס פירורי לחם + כף נוספת
- אבקת מרק
- מלח
- פלפל
אופן הכנה
- לבשל את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים
- למעוך את תפוחי האדמה לקבלת מחית
- לטגן במחברת את הבצל והפטריות
- בקערה גדולה לערבב את שאר המצרכים עם מחית תפוחי אדמה, בצל ופטריות
- לחמם תנור ל- 170 מעלות
- ליצור קציצות שטוחות ולהניח אותן בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן
- לאפות 10-15 דקות להזהבה
- להפוך הלביבות ולהמשיך לאפות 10-15 דקות נוספות עד הזהבה יפה בשני הצדדים
מתכון: לביבות ירק אפויות
מצרכים
- 2 קישואים
- 2 גזר
- 1 בצל קצוץ מטוגן
- 2 ביצים
- 5 כפות פירורי לחם
- 1 כפית גדושה שום כתוש
- קורט אבקת מרק
- מלח
- פלפל
אופן הכנה
- מגרדים בפומפייה את הקישואים וגזר לתוך קערה
- מערבבים את כל המצרכים לקבלת תערובת אחידה
- יוצרים לביבות מהעיסה. מהדקים היטב להוצאת נוזלים
- לסדר את הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן
- לחמם תנור ל- 160 מעלות
- לאפות את הלביבות 15 דקות כל צד, עד הזהבה יפה
מתכון: לביבות תרד אפויות מעולות
מצרכים
- 800 גרם עלי תרד (טרי או קפוא)
- 1 בצל גדול קצוץ מטוגן
- 1/3 כוס פתיתי גבינה צהובה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 ביצים
- אבקת מרק
- מלח
- פלפל
למטבל שמנת
אופן הכנה
- לחלוט את התרד כ- 2 דקות בסיר מים רותחים
- לקצוץ את התרד לגודל קטן
- בקערה לערבב את כל המצרכים כולל התרד, לקבלת עיסה אחידה
- ליצור מהתערובת לביבות ומיד להדק אותן היטב להוצאת נוזלים
- לסדר הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן
- לחמם תנור ל- 170 מעלות
- לאפות את הלביבות 15 דקות ואז להפוך לצד השני ולאפות 15 דקות נוספות עד הזהבה
- הכנת המטבל: בקערה קטנה לערבב את מצרכי המטבל
- להגיש הלביבות עם המטבל לצידן
מתכון: לביבות ירק אפויות
מצרכים (תריסר לביבות ירק)
- חבילת שמיר
- חבילת פטרוזיליה
- 1 בטטה רכה
- 2 ביצים
- 2 בצלים קצוצים מטוגנים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 שיני שום כתושות
- אבקת מרק
- מלח
- פלפל
למטבל שמנת
אופן הכנה
- בבלנדר או ביד לקצוץ את השמיר והפטרוזיליה
- בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים עם הקצוצים הירוקים
- ליצור מהתערובת לביבות ומיד להדק אותן היטב להוצאת נוזלים
- לסדר הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן
- לחמם תנור ל- 170 מעלות
- לאפות את הלביבות 15 דקות ואז להפוך לצד השני ולאפות 15 דקות נוספות עד הזהבה
- הכנת המטבל: בקערה קטנה לערבב את מצרכי המטבל
- להגיש הלביבות עם המטבל לצידן
מתכון: לביבות כרובית אפויות
מצרכים (תריסר לביבות ירק)
- 1 כרובית מפורקת לפרחים
- 2 גזרים מגורדים
- 1 בצל קצוץ ומטוגן
- 1 ביצה XL
- 1/2 כוס פירורי לחם
- אבקת מרק
- מלח
- פלפל
אופן הכנה
- לחלוט את הכרובית בסיר מים רותחים עד שהיא רכה
- לסנן את הכרובית ולמעוך למחית במרקם דק
- בקערה לערבב את כל המצרכים עם מחית הכרובית
- ליצור מהתערובת לביבות ומיד להדק אותן היטב
- לסדר הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן
- לחמם תנור ל- 170 מעלות
- לאפות את הלביבות 15 דקות ואז להפוך לצד השני ולאפות 15 דקות נוספות עד הזהבה
מתכון: לביבות גבינה מתוקות
מצרכים
לטיגון
- 1 גזר קלוף חתוך לטבעות
- שמן
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה
- בסיר רחב מחממים שמן בעומק בינוני
- כשהשמן חם מוסיפים 2-3 טבעות גזר, שעוזר למניעת התחמצנות השמן
- בעזרת כף לוקחים מהתערובת ומחליקים את הלביבה לתוך השמן החם
- בודקים מדי פעם את הצד התחתון והופכים לאחר שמזהיב
- לאחר טיגון שני הצדדים מוציאים הלביבות לצלחת מרופדת בנייר סופג
מתכון: לביבות יוגורט מתוקות
מצרכים (30 יחידות)
למילוי
- ריבה שאוהבים (כן, לביבות עם ריבה)
אופן הכנה
- בקערה טורפים את הביצים
- מוסיפים את היוגורט והסוכר ומערבבים
- מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב לקבלת בלילה אחידה
- מחממים היטב מחבת עם מעט מאד שמן
- בעזרת כף יוצקים למחבת תלוליות מהבלילה ומטגנים כדקה
- הופכים רק לאחר ששולי הלביבות מזהיבים, ומטגנים את הצד השני עד הזהבה
- מגישים חם, עם ריבה לצד הלביבות.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון