חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שמונה מתכוני לביבות – אחד לכל נר של חנוכה

מגוון מתכונים לכל טעם ולכל גיל ||| מגוון לביבות מהסוג הפשוט כמו של פעם ועד מתכון לביבות עשירות בירק ועם רוטב משגע ||| מתכון לביבות אפויות או מטוגנות, ירוקות או חומות, מלוחות ואפילו מתוקות ||| בכל נר של חנוכה תוכלו לבחור את המתכון המתאים לכם ביותר ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך

לביבות אפויות בתנור (צילום דני בר)

מתכון: לביבות תפוחי אדמה

מצרכים

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים לעיסה אחידה
  2. מחממים מחבת עם שמן בגובה של 1 ס”מ
  3. יוצקים כפות גדושות מהעיסה ומטגנים עד הזהבה
  4. מניחים על צלחת עם נייר סופג ומספיגים היטב את השמן מהלביבות
  5. טיפ: אפשר לאפות את הלביבות אבל יש להוסיף לעיסה מעט שמן זית

מתכון: לביבות תפוחי אדמה אפויות

מצרכים (כתריסר לביבות או יותר)

אופן הכנה

  1. לבשל את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים
  2. למעוך את תפוחי האדמה לקבלת מחית
  3. לטגן במחברת את הבצל והפטריות
  4. בקערה גדולה לערבב את שאר המצרכים עם מחית תפוחי אדמה, בצל ופטריות
  5. לחמם תנור ל- 170 מעלות
  6. ליצור קציצות שטוחות ולהניח אותן בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן
  7. לאפות 10-15 דקות להזהבה
  8. להפוך הלביבות ולהמשיך לאפות 10-15 דקות נוספות עד הזהבה יפה בשני הצדדים
לביבות טעימות כל יום (צילום דני בר)

מתכון: לביבות ירק אפויות

מצרכים

אופן הכנה

  1. מגרדים בפומפייה את הקישואים וגזר לתוך קערה
  2. מערבבים את כל המצרכים לקבלת תערובת אחידה
  3. יוצרים לביבות מהעיסה. מהדקים היטב להוצאת נוזלים
  4. לסדר את הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן
  5. לחמם תנור ל- 160 מעלות
  6. לאפות את הלביבות 15 דקות כל צד, עד הזהבה יפה

מתכון: לביבות תרד אפויות מעולות

מצרכים

למטבל שמנת

אופן הכנה

  1. לחלוט את התרד כ- 2 דקות בסיר מים רותחים
  2. לקצוץ את התרד לגודל קטן
  3. בקערה לערבב את כל המצרכים כולל התרד, לקבלת עיסה אחידה
  4. ליצור מהתערובת לביבות ומיד להדק אותן היטב להוצאת נוזלים
  5. לסדר הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן
  6. לחמם תנור ל- 170 מעלות
  7. לאפות את הלביבות 15 דקות ואז להפוך לצד השני ולאפות 15 דקות נוספות עד הזהבה
  8. הכנת המטבל: בקערה קטנה לערבב את מצרכי המטבל
  9. להגיש הלביבות עם המטבל לצידן
לביבות ירק (צילום דני בר)

מתכון: לביבות ירק אפויות

מצרכים (תריסר לביבות ירק)

למטבל שמנת

אופן הכנה

  1. בבלנדר או ביד לקצוץ את השמיר והפטרוזיליה
  2. בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים עם הקצוצים הירוקים
  3. ליצור מהתערובת לביבות ומיד להדק אותן היטב להוצאת נוזלים
  4. לסדר הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן
  5. לחמם תנור ל- 170 מעלות
  6. לאפות את הלביבות 15 דקות ואז להפוך לצד השני ולאפות 15 דקות נוספות עד הזהבה
  7. הכנת המטבל: בקערה קטנה לערבב את מצרכי המטבל
  8. להגיש הלביבות עם המטבל לצידן

מתכון: לביבות כרובית אפויות 

מצרכים (תריסר לביבות ירק)

אופן הכנה

  1. לחלוט את הכרובית בסיר מים רותחים עד שהיא רכה
  2. לסנן את הכרובית ולמעוך למחית במרקם דק
  3. בקערה לערבב את כל המצרכים עם מחית הכרובית
  4. ליצור מהתערובת לביבות ומיד להדק אותן היטב
  5. לסדר הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן
  6. לחמם תנור ל- 170 מעלות
  7. לאפות את הלביבות 15 דקות ואז להפוך לצד השני ולאפות 15 דקות נוספות עד הזהבה

מתכון: לביבות גבינה מתוקות

מצרכים

לטיגון

  • 1 גזר קלוף חתוך לטבעות
  • שמן

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה
  2. בסיר רחב מחממים שמן בעומק בינוני
  3. כשהשמן חם מוסיפים 2-3 טבעות גזר, שעוזר למניעת התחמצנות השמן
  4. בעזרת כף לוקחים מהתערובת ומחליקים את הלביבה לתוך השמן החם
  5. בודקים מדי פעם את הצד התחתון והופכים לאחר שמזהיב
  6. לאחר טיגון שני הצדדים מוציאים הלביבות לצלחת מרופדת בנייר סופג
לביבות ארטישוק (צילום אליחנן מלכיור)

מתכון: לביבות יוגורט מתוקות

מצרכים (30 יחידות)

למילוי

  • ריבה שאוהבים (כן, לביבות עם ריבה)

אופן הכנה

  1. בקערה טורפים את הביצים
  2. מוסיפים את היוגורט והסוכר ומערבבים
  3. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב לקבלת בלילה אחידה
  4. מחממים היטב מחבת עם מעט מאד שמן
  5. בעזרת כף יוצקים למחבת תלוליות מהבלילה ומטגנים כדקה
  6. הופכים רק לאחר ששולי הלביבות מזהיבים, ומטגנים את הצד השני עד הזהבה
  7. מגישים חם, עם ריבה לצד הלביבות.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *