פיצה שהיא גם טעימה וגם בריאה ובלי הקמח והגלוטן ||| פיצה שתתאים גם לצליאקים ונמנעי גלוטן וגם לפסח למי ששומר על כשרות ||| מתכון שיפתיעה אותכם ותראו איך שכולם יחמיאו על הרעיון וגם על הביצוע שהוא קל ופשוט לא פחות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 1 כרובית גדולה
- ½ כוס גבינת עיזים רכה
- 1 ביצה L
- ¾ כוס קמח אורז
- רוזמרין או טימין
- מלח
לתוספת
- רוטב פיצה
- שבבי גבינה שאוהבים (מחלב או טבעונית)
- רֵיחָן (בזיליקום)
- פטריות
- טבעות זיתים
- טבעות בצל
שלבי הכנה
- בקערת מעבד מזון מרסקים את כל פרחי הכרובית, ולאחר כמה פולסים מקבלים מרקם של אורז
- בסיר ללא מכסה, מרתיחים מים ומבשלים 5 דקות את פירורי הכרובית. מסננים את פתיתי הכרובית ומצננים לטמפרטורת החדר
- לאחר מכן מסננים את פתיתי הכרובית עם בד חיתול להוצאת כל הנוזלים. הערה: לא תאמינו כמה נוזלים עוד יצאו מהכרובית
- בקערה, מערבבים את פתיתי הכרובית עם הגבינה, ביצה, קמח אורז ורוזמרין ו/או טימין לקבלת תערובת אחידה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפיה
- יוצקים את תערובת הכרובית בתבנית ומשטחים לקבלת "פיצה" עגולה או ריבועית
- אופים בתנור כ- 45 דקות עד שהבצק זהוב
- מוציאים התבנית מהתנור ויוצקים על הפיצה את רוטב הפיצה באופן אחיד
- מפזרים בנדיבות את התוספות שבחרנו
- מחזירים את התבנית לתנור החם למשך 10 דקות נוספות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…