חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פיצה על בסיס בצק בטטה

פיצה נהדרת שיכולה להיות גם טעימה במיוחד לטבעונים, לנמנעים מגלוטן ואפילו לנמנעים מלקטוז ||| הפשטות והטעם יפתיעו כל אחד ואחת כי שלבי ההכנה מאד שונים מהכנת פיצה איטלקית רגילה כמו במתכון הזה למשל ||| נסו את המתכון ולא תפסיקו להכין אותו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פיצה איטלקית דקה (צילום דני בר)

מצרכים

לבצק

שדרוג

  • 1 כפית עלי טימין / אורגנו קצוצים

לרוטב עגבניות

שדרוג

לציפוי

תוספות

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  2. בקערה מערבבים את מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד
  3. עם ידיים משומנות, שטחו את הבצק על גבי נייר האפייה לעובי של כ- ½ ס"מ
  4. אופים 15 דקות, עד שהבצק מזהיב קצת למעלה
  5. בינתיים, מכינים את רוטב העגבניות: בסיר סוטז' עם שמן הזית מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה
  6. מוסיפים השום הכתוש ומערבבים ומוסיפים פנימה את העגבניות החתוכות ורסק העגבניות, מערבבים היטב ומבשלים על להבה בינונית 10-15 דקות, עד שחלק מהנוזלים יתאדו.
  7. מוסיפים מלח, פלפל ובזיליקום ו/או פטרוזיליה, לפי הטעם. מערבבים, מכבים את הלהבה ומצננים את הרוטב לטמפרטורת החדר
  8. מוציאים את הבצק האפוי מהתנור ומצפים את הפיצה ברוטב העגבניות שהתקרר ונעשה סמיך
  9. מפזרים על הכול שבבי גבינה ואת התוספות שבחרתם ואוהבים
  10. מחזירים את תבנית הפיצה לתנור ואופים בשליש העליון של התנור 10 דקות נוספות, עד ששולי הבצק יזהיבו והגבינה תימס ותבעבע

מגישים חם ישר מהתנור

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *