קינוח חגיגי עדין ומתוק המבוסס על קצף ביצים ומשולב עם אגוזי לוז ||| העוגיות קלילות, פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים ואידיאליות כתוספת לקפה או כקינוח קליל למי שאוהב טעמים מתוקים-אגוזיים ||| קליית אגוזי הלוז לפני הטחינה משפרת את טעמם ||| מומלץ לאחסן את העוגיות בקופסה אטומה כדי לשמור על הפריכות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (40 עוגיות)
- 500 גרם קמח עוגות, או קמח רגיל עדין
- קורט מלח
- 150גרם אבקת סוכר
- 50גרם סוכר
- 230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 ביצים L
- 1כף סוכר וניל
- 1 לימון – גרידת הקליפה
למרנג אגוזים
- 4 חלבוני ביצים L
- קורט מלח
- 125גרם סוכר
- 125גרם אבקת סוכר
- 250 גרם אגוזי לוז טחונים
לקישוט
- 40 אגוזי לוז שלמים
שלבי הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה מערבבים את כל מצרכי הבצק לקבלת בצק חלק
- מפזרים על הבצק קמח ומניחים את הבצק שטוח על תבנית אפייה
- עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים למקרר לשעה לפחות עד שהבצק שוב יציב
- בעזרת מערוך, מרדדים את הבצק לעובי של 5-6 מ"מ
- בעזרת חותכן עוגיות עגול קורצים 40 עיגולים קטנים בקוטר 3 ס"מ
- מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה
- מניחים את עיגולי הבצק על תבנית האפייה
- מברישים את עיגולי הבצק בביצה
- אופים את הביסקוויטים העגולים במשך 10 דקות, ואח"כ משאירים אותם להתקרר
- הכנת מרנג האגוזים: בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים, המלח והסוכר לקבלת קצף נוקשה
- מקפלים פנימה את אבקת הסוכר ואגוזי הלוז הטחונים לקבלת מרקם אחיד
- יוצקים את התערובת לשק זילוף
- מזליפים את מרנג אגוזי הלוז על הביסקוויטים הצוננים
- מקשטים כל עוגייה באגוז לוז
- מחממים התנור ל- 180 מעלות
- אופים את הביסקוויטים 15 דקות עד שהם פריכים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…