חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פטריות פורטובלו צרובות או ממולאות

פטריית הפורטובלו היא פטריית המאכל הגדולה ביותר, והיא מצטיינת במרקם בשרי ובארומה אדמתית ||| הודות למרקם הבשרני שלה, נהוג להשתמש בה כתחליף לבשר, והיא ומתאימה מאד לצמחונים ולטבעונים ||| פטריות פורטובלו צרובות הן מנה עשירה בטעמים, פשוטה להכנה, ומתאימה כמנה עיקרית צמחונית או כתוספת לצד מנות אחרות ||| בהמשך מתכון פטריות פורטובלו ממולאות ||| הערה חשובה בנוגע לניקוי הפטריות: יש לנקות בעדינות עם מטלית לחה או מברשת כדי להסיר לכלוך, מבלי לשטוף בהרבה מים על מנת שלא יספגו נוזלים מיותרים ||| מגישים אותן חמות לצד פירה תפוחי-אדמה, סלט עלים, או טחינה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

פטריות פורטובלו ממולאות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6 מנות)

למשרה

לצריבה

להגשה

שלבי הכנה1

  1. השריית הפטריות: בקערה מערבבים את כל מצרכי המשרה לקבלת מלילה אחידה
  2. משרים את הפטריות במשך 4-2 שעות המשרה
  3. מסננים את הפטריות מהמשרה
  4. צריבת הפטריות: מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים בה את הפטריות מכל הצדדים
  5. מוסיפים יין ומצמצמים את הנוזלים עד להתנדפות החמיצות
  6. מוסיפים תימין, סילאן, מלח ופלפל ומקפיצים את הפטריות כדקה
  7. הרכבת המנה: מסדרים את הפטריות על צלחת שטוחה, בצורת חצי עיגול
  8. מטפטפים מעל מעט מנוזל הפטריות וחומץ בלסמי
  9. מפזרים אגוזים ועלי מיקרו ומגישים

מתכון: פטריות פורטובלו ממולאות

מצרכים

למילוי

לכיסוי

שלבי הכנה

  1. במחבת מטגנים את השום, בצל, קייל ופטריות במשך 5 דקות
  2. מוסיפים את עגבניות השרי ושאר התיבול עד לריכוך קל
  3. מוסיפים את הפטה ומסירים מהכיריים
  4. במחבת צולים את הפורטובלו עד שהם חמים ופריכים
  5. בצלחת מסדרים את הפורטובלו וממלאים בתערובת המילוי
  6. מפזרים מעל בצל ירוק טרי, כוסברה ובזיליקום
  7. מפזרים על הכל שבבי גבינת פרמז'ן ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *