הסלקא היא אחת מחמש הברכות המסורתיות בברכות של ראש השנה: סלקא, קרא, כרתי, רוביא ותמרי והוא מסמלת את השאיפה שיסתלקו אויבינו ||| מעבר לסמליותו, הסלק הוא ירק בריא ומזין, עשיר בברזל ובוויטמינים, ולכן הוא תוספת נהדרת לשולחן החג ||| משק ויילר מציע מתכון לשילוב של סלק וטופו ולקבל מנה חגיגית, טעימה וצבעונית שמתאימה לכל אורחי החג, ובכללם גם טבעונים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 300 גרם טופו רך
- 1 סלק מבושל ומגורד
- ¼ כוס קמח עדשים כתומות (או קמח חומוס)
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף שמן זית
- ½ כפית כַּמּוֹן
- מלח
- פִּלְפֵּל
שלבי הכנה
- בקערה, מועכים את הטופו בידיים או עם מזלג, עד קבלת מרקם פירורי
- מוסיפים את הסלק המגורד, בצל קצוץ, שום, קמח עדשים, רוטב סויה, שמן זית ותבלינים ומערבבים היטב עד שהעיסה מתגבשת ונוחה לעבודה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר
- יוצרים קציצות בגודל אחיד ומניחים אותן בתבנית המרופדת עם רווחים
- אופים כ-20 דקות, עד שהקציצות מזהיבות
הגשה
מגישים לצד סלט ירקות טרי או כתוספת לצד מנה עיקרית שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…