חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מאפינס חמוציות-צימוקים-פקאן ושטרויזל

מאפינס עשירים בכל טוב שעיקר המאמץ הוא לרכוש את המצרכים ביחס הנכון ||| עוגיות מאפינס שוות לכוס תה של אחה"צ ||| מאפינס פירות יבשים שאפשר לאכול גם מספר ימים אחרי האפייה אם שומרים בכלי אטום ||| היצירתיים מוזמנים לגוון עם מה שאוהבים מבין הפירות יבשים ואגוזים בתנאי ששומרים על היחס ביניהם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מאפינס דובדבנים ובננה (צילום Pixabay)

מצרכים (12-16 יחידות)

לבצק המאפינס

לשטרויזל

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את החמאה במהירות גבוה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר וניל וממשיכים בפעולת הערבול במשך 2-3 דקות
  2. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומקציפים יחד עד לקבלת תערובת קלילה וחלקה
  3. מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, יוגורט וחלב
  4. מערבלים עד לקבלת מסה אחידה וחלקה
  5. מוסיפים את הצימוקים, חמוציות ופקאן גרוס ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
  6. הערה: אם הבצק קשה ולא מתאחד, אפשר להוסיף 1-2 כפות חלב
  7. מסדרים עטרות נייר בתבנית שקעים או תבנית מאפינס
  8. משמנים קלות את עטרות הנייר או כוסיות התבנית (בתרסיס שמן או באצבע משומנת)
  9. עם כף גדולה מעבירים מסת בצק אל תוך העטרות נייר או תבנית ועם כפית מרוקנים הכף עד ל- ¾ גובה של עטרות הנייר (הבצק יתפח באפייה)
  10. הכנת השטרויזל: בקערה בינונית מניחים את כל מצרכי השטרויזל ומערבבים לקבלת תערובת פרורית
  11. מפזרים מעט פרורי בצק על פני המאפינס
  12. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  13. אופים 40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי ויבש
  14. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן על רשת ברזל
  15. מגישים פושר או קר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *