מאפינס עשירים בכל טוב שעיקר המאמץ הוא לרכוש את המצרכים ביחס הנכון ||| עוגיות מאפינס שוות לכוס תה של אחה"צ ||| מאפינס פירות יבשים שאפשר לאכול גם מספר ימים אחרי האפייה אם שומרים בכלי אטום ||| היצירתיים מוזמנים לגוון עם מה שאוהבים מבין הפירות יבשים ואגוזים בתנאי ששומרים על היחס ביניהם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12-16 יחידות)
לבצק המאפינס
- 200 גרם חמאה רכה
- 5 כוסות סוכר
- 20 גרם סוכר וניל
- 3ביצים XL
- 3כוסות קמח תופח
- 1 גביע יוגורט (150 מ"ל)
- ½ כוס חלב
- ½כוס צימוקים בהירים
- ½כוס חמוציות
- 2 כפות אגוזי פקאן גרוסים
לשטרויזל
- ¼ כוס קמח
- ¼ כוס שקדים טחונים דק (אפשר גם גס)
- 2 כפות שומשום
- ½ כוס סוכר דמררה (אפשר גם רגיל)
- ¼ כפית מלח
- 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את החמאה במהירות גבוה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר וניל וממשיכים בפעולת הערבול במשך 2-3 דקות
- מוסיפים בהדרגה את הביצים ומקציפים יחד עד לקבלת תערובת קלילה וחלקה
- מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, יוגורט וחלב
- מערבלים עד לקבלת מסה אחידה וחלקה
- מוסיפים את הצימוקים, חמוציות ופקאן גרוס ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
- הערה: אם הבצק קשה ולא מתאחד, אפשר להוסיף 1-2 כפות חלב
- מסדרים עטרות נייר בתבנית שקעים או תבנית מאפינס
- משמנים קלות את עטרות הנייר או כוסיות התבנית (בתרסיס שמן או באצבע משומנת)
- עם כף גדולה מעבירים מסת בצק אל תוך העטרות נייר או תבנית ועם כפית מרוקנים הכף עד ל- ¾ גובה של עטרות הנייר (הבצק יתפח באפייה)
- הכנת השטרויזל: בקערה בינונית מניחים את כל מצרכי השטרויזל ומערבבים לקבלת תערובת פרורית
- מפזרים מעט פרורי בצק על פני המאפינס
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים 40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי ויבש
- מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן על רשת ברזל
- מגישים פושר או קר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite