אחוה והשפית ג'קי אזולאי מציעים מתכון פטנט להכנת מלאווח עם בשר תוך 10 דקות ||| בימים אלה, יש צורך באוכל פשוט וקל להכנה ובעיקר, שיהיה משביע וטעים ||| מאפה מלאווח במילוי בשר עם צנוברים וטחינה מבעבעת – מנה קלה להכנה וטעימה להפליא ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 6 עלי מלאווח מופשר
- 1 בצל קצוץ
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 פִּלְפֵּל שחור
לטחינה
- 1/2 כוס טחינה גולמית מלאה אחוה
- 1 לימון סחוט למיץ
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כפית מלח
להגשה
- 2 כפות צנוברים
- 2 עגבניות מגורדות
- צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
אופן הכנה
- מטגנים בצל עד להזהבה
- מוסיפים את הבשר והתבלינים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב
- לאחר שכל הבשר משנה את צבעו מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות
- במחבת יצוקה וחמה מכינים את המלאווח כמעט עד שהוא מוכן
- מסירים את עלי המלאווח מהלהבה ומניחים על המלאווח מלית בשר
- הכנת הטחינה: בקערה מערבבים טחינה גולמית, מיץ לימון, מים ומלח
- מפזרים על כל יחידת מלאווח 2-3 כפות טחינה מעל הבשר
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- מכניסים את המלאווח לתנור לכ-5 דקות אפייה עד שהטחינה מוקרמת
- מפזרים צנוברים ופטרוזיליה קצוצה ומגישים לצד עגבניות מגורדות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite