חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק עגבניות אפויות טבעוני

דרך מופלאה לקחת את המנה הקלאסית והמוכרת ולהעניק לה עומק טעמים בלתי נשכח ||| הצלייה של העגבניות, שום ובצל בתנור לא רק מרככת אותם, אלא גם מקרמלת את הסוכרים הטבעיים שבהם, מה שיוצר מרק עם מתיקות מעודנת וטעם עשיר במיוחד ||| הוכחה מושלמת לכך שאוכל טבעוני יכול להיות לא רק בריא, אלא גם עשיר ומענג ||| מנה מנחמת ומזינה, שמתאימה בדיוק לערבים הקרירים של הסתיו והחורף ||| מרק עגבניות אפויות הוא דוגמה נפלאה לאפשרות ליצור עומק טעמים ומרקם עשיר ללא שימוש במוצרים מן החי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק עגבניות סטייל גספצ'ו (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. חממו תנור ל- 200 מעלות
  2. חותכים את העגבניות לחציים ומסדרים בתבנית אפייה עם הצד החתוך כלפי מעלה
  3. הניחו חצאי שיני שום על פני כל חצי עגבנייה
  4. זלפו מעליהם שמן זית, מלח ופלפל, וצלו בתנור למשך 12 דקות, ולאחר מכן צננו את כל במשך 10 דקות לערך
  5. בינתיים, בסיר עם מעט שמן זית על להבה בינונית מטגנים את פרוסות הבצל, תוך שמערבבים כל 5-10 דקות עד להתרככות הבצל
  6. הוסיפו את העגבניות עם השום לסיר הבצל ואז באמצעות בְּלֶנְדֶּר מוט רסקו הכול לקבלת רסק עם מרקם חלק
  7. הוסיפו את עלי הבזיליקום וערבבו
  8. המשיכו לבשל על חום נמוך 15-25 דקות
  9. מוסיפים לסיר אורגנו, פלפל ומלח, לפי הטעם, ומערבבים היטב
  10. מגישים חם לצד פרוסת לחם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *