דרך מופלאה לקחת את המנה הקלאסית והמוכרת ולהעניק לה עומק טעמים בלתי נשכח ||| הצלייה של העגבניות, שום ובצל בתנור לא רק מרככת אותם, אלא גם מקרמלת את הסוכרים הטבעיים שבהם, מה שיוצר מרק עם מתיקות מעודנת וטעם עשיר במיוחד ||| הוכחה מושלמת לכך שאוכל טבעוני יכול להיות לא רק בריא, אלא גם עשיר ומענג ||| מנה מנחמת ומזינה, שמתאימה בדיוק לערבים הקרירים של הסתיו והחורף ||| מרק עגבניות אפויות הוא דוגמה נפלאה לאפשרות ליצור עומק טעמים ומרקם עשיר ללא שימוש במוצרים מן החי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 5 עגבניות בינוניות טריות
- 5 שיני שום
- ½ בצל בינוני פרוס
- 4 עלים של רֵיחָן (בזיליקום) טרי
- שמן זית
- מעט אורגנו יבש
- פִּלְפֵּל
- מלח
שלבי הכנה
- חממו תנור ל- 200 מעלות
- חותכים את העגבניות לחציים ומסדרים בתבנית אפייה עם הצד החתוך כלפי מעלה
- הניחו חצאי שיני שום על פני כל חצי עגבנייה
- זלפו מעליהם שמן זית, מלח ופלפל, וצלו בתנור למשך 12 דקות, ולאחר מכן צננו את כל במשך 10 דקות לערך
- בינתיים, בסיר עם מעט שמן זית על להבה בינונית מטגנים את פרוסות הבצל, תוך שמערבבים כל 5-10 דקות עד להתרככות הבצל
- הוסיפו את העגבניות עם השום לסיר הבצל ואז באמצעות בְּלֶנְדֶּר מוט רסקו הכול לקבלת רסק עם מרקם חלק
- הוסיפו את עלי הבזיליקום וערבבו
- המשיכו לבשל על חום נמוך 15-25 דקות
- מוסיפים לסיר אורגנו, פלפל ומלח, לפי הטעם, ומערבבים היטב
- מגישים חם לצד פרוסת לחם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…