חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עלי כרוב ממולאים באורז ועשבי תיבול

ארוחה במטבח המרכז אירופאי תמיד תהיה עם כרוב ||| כשמגיע הכרוב הממולא מהמטבח האירופאי למזרח התיכון מקבלים שילובים מעניינים ||| הפעם מנה טעימה מירקות ממולאים ושוחים ברוטב ||| מפגש ים תיכוני מעלה ריחות וסיפור של בית עם מסורת אי שם ממחוזות פולין ועד רומניה ||| רוטב חמצמץ שמקנה לממולאים טעם אחר וצבע אפור-ורוד בזכות השימוש גם בסומאק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עלי כרוב ממולאים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (25־30 יחידות)

  • 1 ראש כרוב בינוני
  • 2 עגבניות גדולות חתוכות לפרוסות דקות

למלית

לרוטב

אופן הכנה

  1. מכניסים את עלי הכרוב לסיר עם מים רותחים
  2. חולטים מספר דקות עד שהעלים מתרככים
  3. הכנת המלית: מניחים בקערה את כל מצרכי המלית ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
  4. משטחים את עלי הכרוב על משטח העבודה
  5. מניחים כף גדושה מהמלית עלה כרוב חלוט
  6. מקפלים על המלית את שני צידי עלה הכרוב ומגלגלים לקבלת סיגר צר ודקיק
  7. חוזרים על הפעולה עד שנגמרים העלים והמלית
  8. הכנת הרוטב: בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב לקבלת בלילה אחידה
  9. בתחתית סיר סוטג' רחב מסדרים את פרוסות העגבניות
  10. מסדרים על העגבניות את הסיגרים הממולאים כשהם חופפים זה את זה
  11. יוצקים את הרוטב על הממולאים כך שהרוטב יכסה את כל הסיגרים ויהיה כס"מ גבוה מעל הסיגרים
  12. מניחים צלחת חסינת אש על הממולאים, כך שתחזיק את הסיגרים הממולאים בזמן הבישול ולא תיתן להם לצוף
  13. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
  14. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 40-50 דקות, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת אבל עדיין מכסה את הממולאים
  15. מגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *